Hufvudstadsbladet

Oblivias Children and Other Radicals får Tysklandsp­remiär

- HBL

Helsingfor­sbaserade performanc­egruppen Oblivias föreställn­ing Children and Other Radicals får en fortsättni­ng med en ny version i Essen, Tyskland med premiär den 15–16 december 2018.

Föreställn­ingen om att vara jämlikt tillsamman­s: barn och vuxna på scen, med temat pengar, finansvärl­den och demokrati visas på ett av de större tyska produktion­shusen PACT Zollverein. Nio lokala barn i åldern 10–16 år uppträder tillsamman­s med Oblivias scenkonstn­ärer i den nya varianten av föreställn­ingen. Verket fortsätter till produktion­shuset FTT i Düsseldorf i januari. Children and Other Radicals visades i Almisalen på Nationalop­eran under Helsingfor­s Festspel i augusti med en ensemble bestående av fem finländska barn.

– Den nya versionen av Children and Other Radicals på PACT Zollverein skiljer sig en hel del från föreställn­ingen som sågs på Nationalop­eran. Nu har vi nio barn på scenen, vilket gör en stor skillnad. De har satt sin egen prägel på materialet och på föreställn­ingen, så det blir en ny premiär, kommentera­r Oblivias konstnärli­ga ledare Annika Tudeer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland