Hufvudstadsbladet

Kaisa Mäkäräinen endast 0,6 sekunder från ny seger

Kaisa Mäkäräinen fick kliva upp på prispallen i världscupe­n igen då hon slutade tvåa i gårdagens sprinttävl­ing i Hochfilzen.

- HBL

Efter två segrar i Pokljuka i helgen var förväntnin­garna på Kaisa Mäkäräinen högt uppskruvad­e då världscupe­n fortsatte i österrikis­ka Hochfilzen i går. Och den finländska veteranski­dskytten levde upp till hajpen.

Mäkäräinen bommade ett skott i sprinttävl­ingen (7,5 kilometer) och fick nöja sig med andraplats­en i tävlingen. Mäkäräinen­s skytte har varit på enastående nivå den här säsongen och bommen i det andra skyttet i sprinttävl­ingen betydde att hennes svit på 53 träffar bröts

Italiens Dorothea Wierer tog hem segern med bara 0,6 sekunders marginal. Italienare­n får vara glad att tävlingen inte var längre – då hade finländare­n gått förbi och vunnit.

Då Wierer åkte ut på den sista slingan hade hon ett försprång på 11,4 sekunder till Mäkäräinen. Men finländare­n hade sin vana trogen bra glid under skidorna och hon tog in sekund efter sekund på italienare­n. Inför tävlingens sista kilometer skiljde bara tre sekunder och i mål som sagt 0,6.

Jaktstarte­n avgörs i morgon och då har Mäkäräinen ett gyllene utgångsläg­e tack vare den starka insatsen i sprinttävl­ingen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA-AFP/JURE MAKOVEC ?? Kaisa Mäkäräinen bommade ett skott och slutade tvåa i sprinttävl­ingen.■
FOTO: LEHTIKUVA-AFP/JURE MAKOVEC Kaisa Mäkäräinen bommade ett skott och slutade tvåa i sprinttävl­ingen.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland