Hufvudstadsbladet

Lejonens tur att stå för vändning

- HBL

Finlands hockeyherr­ar tog en skön seger över Tre Kronor i morgonmatc­hen i går i den ryska EHT-turneringe­n. Sverige ledde med 2–0 men Finland stod för en snygg comeback.

I slutet av andra perioden reducerade Oula Palve i powerplay och kvittering­en satte Antti Kalapudas i början av tredje perioden.

En sen svensk utvisning kostade Tre Kronor dyrt: Juuso Hietanen satte en puck via ribban i mål bara två och en halv minut före slutsignal­en.

I torsdagens EHT-premiär var det Finland som tappade ledningen och segern. Lejonen ledde med 3–0 men Tjeckien spurtade i sista perioden och vann till slut på straffar.

Lejonen har vunnit sina båda EHT-matcher över Sverige i år. I Karjalatur­neringen var segersiffr­orna 3–0.

EHT-turneringe­n avslutas för Finlands del med en utomhusmat­ch mot Ryssland i dag i S:t Petersburg.

?? / ALEXANDER NEMENOV
/ ALEXANDER NEMENOV FOTO: LEHTIKUVA – AFP ■Lejonen och Oula Palve fällde Tre Kronor i Moskva.