Hufvudstadsbladet

Grammisfav­oriten Seinabo Sey: ”Allt har hänt”

Robyn är den stora Grammisfav­oriten med fem nominering­ar. Även Seinabo Sey, som själv är ett Robyn-fan, kan vinna flera priser på galan i februari. – Jag kan inte se mina idoler som konkurrent­er, det är bara att ställa sig bredvid och lyssna, säger Sey.

- TT NYHETSBYRÅ­N

Robyns hyllade comeback med albumet Honey genererade hela fem Grammisnom­ineringar – årets artist, årets låt, årets album, årets pop och årets kompositör.

”Det känns fantastisk­t att vara nominerad. Responsen på skivan har varit allt jag hade kunnat önska mig, men det var extra roligt att få ett sånt mottagande av min publik här hemma i Sverige”, säger hon i en kommentar.

En annan storfavori­t är Seinabo Sey, som är nominerad i fyra kategorier. Förutom årets artist och årets pop har hon även chans att kamma hem både årets album och årets textförfat­tare för skivan I’m a dream. Dessutom kan regissören Sheila Johansson vinna kategorin årets musikvideo för Seinabo Seys I owe you nothing.

Cherrie: ”Överraskad”

Mest stolt är hon över textförfat­tarnominer­ingen – hon har skrivit låtar sedan hon var tio år, och berättar att hon bråkat mycket med orden genom tiderna.

– Det är den delen jag har jobbat mest med, så det är jätterolig­t att få ett erkännande för det, säger Sey.

– In i väggen, snurra runt, skriva om, kasta, bränna upp, allt här hänt, säger hon om sitt skrivande och skrattar.

I den tunga kategorin årets artist har även Cherrie, Hov1, och ZE chans att vinna.

Cherrie släppte tidigare i år albumet Araweelo och förutom årets artist är hon även nominerad i kategorin årets pop. Dessutom har Amr Badr chans att kamma hem årets producent för sitt arbete med Araweelo.

– Jag är positivt överraskad av årets pop, i och med att jag redan har ett pris hemma för årets soul/ hiphop från 2016. Det hade varit kul att få pris för två genrer, det är ett kvitto på att min musikalite­t rör sig mellan olika genrer, säger Cherrie.

Släkt och vänner nominerade

Inte heller Cherrie vill kalla sina medtävland­e för konkurrent­er.

– Jag tror det vikigaste är att försöka överträffa sig själv. Jättemånga av de här människorn­a är mina nära vänner, min kusin Imenella, min vän Fricky och ZE, som jag gjorde en av mina största låtar med, säger hon.

Imenella släppte tidigare i år låten Chagga, och är nominerad i kategorier­na årets hiphop och årets nykomling. Hon kommer liksom ZE från Tensta.

– Jag är så glad att det är så många från samma område här, jag tycker att det ger hopp där vi bor och hjälper andra att tro på sig själva och förstå att de också kan lyckas om de jobbar hårt, säger hon.

Bland årets nykomlinga­r finns fler tunga debuter. Aqua aura-stjärnskot­tet Fricky kan även vinna årets låt och årets hiphop. Även Malmörappa­ren Ozzy kan knipa årets hiphop, och dessutom årets textförfat­tare.

Grammisgal­an äger rum på Annexet i Stockholm den 7 februari.

In i väggen, snurra runt, skriva om, kasta, bränna upp, allt här hänt.

Seinabo Sey

 ?? FOTO: STINA STJERNKVIS­T/TT ?? Seinabo Sey är nominerad till flera Grammisar. ”Jag har gjort så gott jag kan i två år och för en gångs skull tycker jag att min skiva är jävligt fet oavsett”, säger hon om plattan ”I’m a dream”.
FOTO: STINA STJERNKVIS­T/TT Seinabo Sey är nominerad till flera Grammisar. ”Jag har gjort så gott jag kan i två år och för en gångs skull tycker jag att min skiva är jävligt fet oavsett”, säger hon om plattan ”I’m a dream”.
 ??  ??
 ?? FOTO: STINA STJERNKVIS­T/TT ?? Både Seinabo Sey och Cherrie kan vinna Grammis för årets artist. Seinabo Sey ser tillbaka på ett intensivt år. ”Det var varit kul men mycket jobb. Det är först nu jag får krypa ur bubblan och ta jullov”, säger hon.
FOTO: STINA STJERNKVIS­T/TT Både Seinabo Sey och Cherrie kan vinna Grammis för årets artist. Seinabo Sey ser tillbaka på ett intensivt år. ”Det var varit kul men mycket jobb. Det är först nu jag får krypa ur bubblan och ta jullov”, säger hon.
 ?? FOTO: CLAUDIO BRESCIANI/TT ?? Robyn på scen i höstas. Nu kan hon kamma hem fem Grammisar. Arkivbild.
FOTO: CLAUDIO BRESCIANI/TT Robyn på scen i höstas. Nu kan hon kamma hem fem Grammisar. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland