Hufvudstadsbladet

Ryssland mosade Lejonen framför 60 000 ögonpar

Utomhusmat­chen i S:t Petersburg blev en rysk uppvisning.

-

Över 60 000 hockeyfans fick se en dominant rysk prestation i den avslutande matchen i den ryska EHTturneri­ngen. Finland hade inte mycket att komma med då värdnation­en krossade sina gäster med hela 5–0 (1–0, 3–0, 1–0).

Ryssland satte 1–0 då 19 minuter spelats och knäckte Finland i andra perioden med tre mål på knappa fem minuter. Mikhail Grigorenko spikade slutsiffro­rna i slutet av tredje perioden.

– Vi spelade en väldigt bra första period i 19 minuter. Vi skapade lägen och hade matchen under kontroll. Men vi lyckades inte göra mål och på det sättet rubba Ryssland. De gjorde ett lätt mål och i andra perioden spelade vi dåligt i numerärt underläge och gjorde dåliga beslut. De utnyttjade effektivt våra lätta misstag, säger förbundska­pten Jukka Jalonen åt Yle efter brakförlus­ten.

Ryssland hade ett stjärnspäc­kat lag i sin hemmaturne­ring medan det fanns många oerfarna spelare i lejontrupp­en. Det märktes, menar Jalonen som ändå är nöjd med landslagsh­östen.

– Spelet är lite svajigt eftersom vi inte varit så länge tillsamman­s. Nu analyserar vi turneringe­n och blickar framåt. Vi har sett ett femtiotal spelare och har en ganska bra bild av läget. Vi har gjort mycket rätt under hösten och vi är på rätt väg, säger Jalonen.

Finlands saldo i säsongens andra EHT-turnering blev två förlus- ter, mot Ryssland och på straffar mot Tjeckien, och en seger med uddamålet över Sverige.

 ?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / OLGA MALTSEVA ?? Ryssland satte fem puckar i Finlands mål.
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / OLGA MALTSEVA Ryssland satte fem puckar i Finlands mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland