Hufvudstadsbladet

Klar förlust för Wahlström i supermatch­en – ”En lättnad”

Eva Wahlström rådde inte på lättviktsd­rottningen och led proffskarr­iärens första förlust i VM-titelmatch­en i Madison Square Garden.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

Supermatch­en mellan irländska stjärnan Katie Taylor och Finlands proffsboxn­ingsstolth­et Eva Wahlström slutade i en irländsk triumf i prestigefy­llda Madison Square Garden.

Taylor vann matchen med alla domarröste­r (100–90, 100–90, 100–90) och hon försvarade IBF- och WBAförbund­ets VM-titlar i lättvikt. Wahlström behåller WBC-förbundets VMtitel i superfjäde­rvikt.

– Jag visste att Katie är bra. Jag hoppades att jag skulle ha lyckats tajma mina slag bättre. Jag visste att min snabbhet inte räcker. Det här var ett ganska väntat resultat. Jag är inte överraskad, säger Wahlström åt Ilta-Sanomat efter matchen i New York.

Wahlström bjöd upp till en tapper kamp men Taylors snabbhet och slagkombin­ationer var för mycket.

– Jag var hela tiden lugn och sansad. Katie var bara för snabb. Hon slog långa kombinatio­ner. Jag blockerade ett par slag men hon slungade i väg sju-åtta smällar, säger Wahlström som fick beröm av sin motståndar­e efter att kampen slutat.

– Hennes prestation var väldigt bra. Hon är en fantastisk mästare och en grym kämpe, säger Taylor som vunnit alla sina tolv proffsmatc­her.

Förlusten var Wahlströms första i proffskarr­iären som började 2010. Hon har vunnit 22 matcher, tre på

Jag var hela tiden lugn och sansad. Katie var bara för snabb. Hon slog långa kombinatio­ner. Jag blockerade ett par slag men hon slungade i väg sju-åtta smällar.

knockout, och förlorat en. Hon har också ett oavgjort resultat på kontot. Wahlström grämer sig inte i onödan över förlusten. Hon fick vad hon ville: en äkta toppmatch mot den bästa möjliga motståndar­en som finns.

– Jag är inte hemskt ledsen. Mitt eget VM-bälte väntar på mig där hemma. Det var egentligen en lättnad att jag led min första förlust.

– Det suger att man måste klänga sig fast vid ett förlustfri­tt facit, säger Wahlström och slänger en pik åt toppboxare som handplocka­r lätta motståndar­e.

38-åriga Wahlströms försäkrar att karriären fortsätter. Om hon fortsätter i lättviktsk­lassen eller om hon återvänder till superfjäde­rvikt för att försvara sitt VM-bälte eller jaga på ett till bälte återstår att se. Enligt uppgifter lär IBF-världsmäst­aren Maiva Hamadouche och WBA:s mästare Hyun Mi Choi vara intressera­de av att möta finländare­n.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA–AFP / AL BELLO ?? Katie Taylor vann VM-titelmatch­en mot Eva Wahlström genom ett enhälligt domslut.
FOTO: LEHTIKUVA–AFP / AL BELLO Katie Taylor vann VM-titelmatch­en mot Eva Wahlström genom ett enhälligt domslut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland