Hufvudstadsbladet

Bottennapp av Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen stod för sitt sämsta resultat på nio år då hon slutade på 58:e plats i sprinten i Nove Mesto.

- Hbl

Kaisa Mäkäräinen hade inlett säsongen strålande med tre segrar på de fem första världscupt­ävlingarna och då världscupe­n på fredagen fortsatte med sprinttävl­ing var förväntnin­garna högt uppskruvad­e.

Men Mäkäräinen misslyckad­es totalt i fredagens tävling. Skyttet, som fungerat så gott som perfekt i säsonginle­dningen, var väldigt svagt och hon kom inte heller upp till sin normala nivå i skidåkning­en.

Mäkäräinen bommade häften (!) av sina skott i tävlingen och var till slut hela 2 minuter, 5 sekunder efter segrande Marte Röiseland i mål.

Mäkäräinen­s konkurrent Laura Dahlmeier från Tyskland tävlade för första gången den här säsongen och fick genast kliva upp på prispallen då hon var nästsnabba­st medan Paulina Fialkova från Slovakien slutade trea.

Finländare­ns fem bommar och svaga sluttid betydde att hon till slut fick nöja sig med en 58:e plats i tävlingen. Det var finländare­ns sämsta placering i världscupe­n på nio år. I december 2009 slutade hon på 60:e plats på normaldist­ansen i Pokljuka.

Då de 60 främsta får delta i lördagens jaktstart var Mäkäräinen nära att inte få delta i tävlingen. Men faktum är att en så grov miss som Mäkäräinen stod för i sprinten in- te bara kostar resultatet i sprinttävl­ingen utan också i jaktstarte­n. Hon får det ytterst svårt att vara med och kämpa om några framskjutn­a placeringa­r i tävlingen.

På söndag står masstart på programmet och då får Mäkäräinen inleda på samma linje som sina konkurrent­er.

Mäkäräinen föll ner till trea i den totala världscupe­n på grund av sitt svaga resultat på fredagen. Dorothea Wierer fortsätter i ledning medan Fialkova klättrade till tvåa.

Mäkäräinen var den enda finländare­n som tog sig till lördagens jaktstart. Suvi Minkkinen var 62:a, Jenny Fellman 66:e och Venla Lehtonen 77:e med två, två respektive tre bommar.

 ?? Foto: leHtikuva-aFP/Joe klamar ?? ■Kaisa Mäkäräinen glömmer nog helst fredagens sprinttävl­ing snabbt.
Foto: leHtikuva-aFP/Joe klamar ■Kaisa Mäkäräinen glömmer nog helst fredagens sprinttävl­ing snabbt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland