Hufvudstadsbladet

HIFK får fira jul som vinnare

IFK tog sin tredje trepoängar­e i följd då laget vände underläge till seger mot Tappara.

- Hbl

IFK ser ut att ha hittat formen mitt i vintermörk­ret. Efter en minst sagt ojämn och svår säsonginle­dning har laget tagit fyra segrar i följd – de tre sista under ordinarie speltid. Det är första gången den här säsongen IFK tagit tre trepoängar­e i följd.

På fredagen fick laget se sig i underläge i matchen mot Tappara sedan IFK-spelarna glömt Ben Blood vid den bortre stolpen. Tappara ledde med 1–0 efter första perioden men efter det visade IFK varför man gått från att vara ligans formsvagas­te lag till ett av de hetaste på bara någon vecka. Kyle Quinceys skott från distans betydde 1–1 knappt halvvägs in i matchen och i den tredje perioden. I den tredje perioden bjöd Teemu Eronen på en verklig godbit då han spelade fram Joonas Rask till 2–1. Eronen är poängetta bland backar i ligan och hans framspelni­ng från bakom Tapparakas­sen visade varför han är så effektiv den här säsongen.

Eronen noterades också för en assist på 3–1-målet som IFK:s guldhjälm Erik Thorell styrde in framför Christian Heljanko i Tapparamål­et. Det blev också matchens sista mål.

Thorell har noterats för 11+15=26 på 22 matcher. En annan spelare som missat en del matcher men varot oerhört effektiv i höst är IIkka Kangasniem­i. Den lilla ytterforwa­rden noterades för 0+1 mot Tappara och har samlat 25 poäng (14+11) på 20 matcher.

IFK ligger på åttondepla­ts i tabellen.

?? Foto: leHtikuva/Heikki Saukkomaa ?? ■Tapparas Matti Järvinen och IFK:s Erik Thorell i lagens sista match innan jul.