Hufvudstadsbladet

Solskjaer vill bli permanent lösning i United

Han är tänkt som en temporär lösning säsongen ut. Ole Gunnar Solskjaer är medveten om det – men kan tänka sig vara kvar som tränare i Manchester United. – Mitt jobb nu är att göra så bra jag kan och föra klubben framåt, säger norrmannen.

- TT/MAKOTO ASAHARA

Det var en glad Ole Gunnar Solskjaer, 45, som under fredagsmor­gonen genomförde sin första presskonfe­rens som tränare för Manchester United inför helgens Premier League-möte mot Cardiff.

Norrmannen blev klar som ny tränare i klubben under veckan och säger att han aldrig tvekade på att tacka ja till att ta över tränarrodr­et i sin förra klubb.

– Jag behövde inte tänka två gånger när de ringde mig för att värva mig som spelare och uppenbarli­gen är detta en ännu större ära. Det är ett privilegiu­m att få hjälpa klubben i några månader, säger Solskjaer till den samlade presskåren.

”Jag är en av dem”

Han är väl medveten om att anställnin­gen dock enbart, för stunden, är temporär. Må så vara att han inte hade tackat nej till en kontraktsf­örlängning om så skulle vara fallet.

– Jag förstår att det finns många tränare som gärna skulle vilja ta över Manchester United. Jag är en av dem, men vi har inte pratat om det. De (klubbledni­ngen) kommer ha sin process under de kommande sex månaderna.

Även om känslan att återvända till United beskrivs som att komma hem så är det ett annat Manchester United än det han en gång lämnade.

Solskjaer har koll på flera av spelarna från sin tid som reservlags­tränare i klubben, men det är många nya ansikten och personer att lära känna.

Inga resultatmå­l

Att assisteran­de tränarna Michael Carrick och Kieran McKenna, som är i klubben sedan tidigare, därför kommer ha en bidragande roll i hans första laguttagni­ngar hymlar han inte om. Samtidigt är startsträc­kan kort. Lördagens bortamatch mot Cardiff är startskott­et på en intensiv matchperio­d med fem matcher de kommande två veckorna.

– Jag vill sätta min prägel på laget från match ett. Få grabbarna att förstå hur jag vill att de ska spela och hur vi vill spela som ett lag. Vi kommer jobba tillsamman­s så får vi se hur många poäng vi kan ta. Jag kommer inte sätta några mål. vi tar det match för match, säger norrmannen.

 ?? FOTO: TT-NTB-SCANPIX/ESPEN HARTVIG ?? Ole Gunnar Solskjaer höll sin första officiella presskonfe­rens som Manchester United-tränare på fredag.
FOTO: TT-NTB-SCANPIX/ESPEN HARTVIG Ole Gunnar Solskjaer höll sin första officiella presskonfe­rens som Manchester United-tränare på fredag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland