Hufvudstadsbladet

Allt annat än upphetsand­e

- KRISTER UGGELDAHL

DRAMA

Second Act

HIIII Regi: Peter Segal. Manus: Justin Zackham & Elaine GoldsmithT­homas. Foto: Ueli Steiger. I rollerna: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Treat Williams, Leah Rimini.

Bortsett från Steven Soderbergh­s Out of Sight där hon spelade mot George Clooney har Jennifer Lopez skådespela­rkarriär gått från uselt till ännu sämre. Tänker på filmer som The Wedding Planner, Maid in Manhattan och Gigli, den sistnämnda i lag med dåvarande pojkvännen Ben Affleck, en film som höll på att golva samtliga parter.

Nu är det så dags igen. I Peter Segals Second Act gör Lopez den Queensbase­rade butikschef­en som går bet på en högre vakans när en slipsnisse med den rätta utbildning­en kör förbi.

Hur frustreran­de som helst, vilket inte hindrar inte bästa väninnan Joan (Leah Rimini) från att å Mayas vägnar propsa på ett jobb som produktutv­ecklare för ett stort kosmetikfö­retag. Inte nog med det: hastigt och lustigt ritas också hen- nes cv om, med allt vad det innebär av Harvard och annat snofsigt.

Ingen arbetare

Maya får jobbet, men bara för att hamna på kollisions­kurs med chefen Treat Williams dotter (Vanessa Hudgens), själv verksam inom produktutv­ecklingen. Skaver gör också flickebarn­et som Maya, i en ålder av sjutton, valde att ge till adoption.

Inte sällan går tankarna till Mike Nichols Working Girl, en film där hjärtat och kvickheten slår hål på de vassa armbågarna. Dessvärre finns det här ingen Sigourney Weaver som skulle göra livet surt, inte så mycket annat heller för den delen.

Jennifer Lopez, J. Lo bland musikvänne­r, gör glamoröst så det räcker och blir över men att köpa henne som vilken som helst arbetarkla­ssdonna låter sig bara inte göras – till skillnad från en Lady Gaga i A Star Is Born.

Även i övrigt är det lite si och så med tuggmotstå­ndet. Skyll på Peter Segals trygga och tråkiga studioregi, lika upphetsand­e som en påse nötter. Inte att hjärtat slår.

 ?? FOTO: BARRY WETCHER ?? ■Charlyne Yi, Alan Aisenberg, Jennifer Lopez och Annaleigh Ashford i en komedi där gatusmart visar sig vara lika duktig som universite­tsutbildad.
FOTO: BARRY WETCHER ■Charlyne Yi, Alan Aisenberg, Jennifer Lopez och Annaleigh Ashford i en komedi där gatusmart visar sig vara lika duktig som universite­tsutbildad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland