Hufvudstadsbladet

JVM-profilerna att hålla ögonen på

Några har redan debuterat i NHL, andra är halvvägs där och så finns det de som har allt framför sig. Junior-VM är turneringe­n där hockeyns framtid visar upp sig. Här är sex spelare att hålla ögonen på.

- TT

Eeli Tolvanen, 19 år, forward, Finland:

Turneringe­ns största stjärna är redan etablerad på seniornivå. Gjorde succé i OS i fjol – tre mål och nio poäng på fem matcher – och spelade stora VM. Har dock inte tagit en plats i stjärnfyll­da Nashville och släpps därför till JVM.

Henri Jokiharju, 19 år, back, Finland:

Ytterligar­e en riktigt vass förstärkni­ng för Finland. Släpptes överraskan­de av Chicago trots att han tagit en ordinarie plats i NHL, gjort elva assist på 32 matcher och snittat 20 minuter i istid per match. Debuterade i lejonen i fjol.

Isac Lundeström, 19, f, Sverige:

Den förre Luleåforwa­rden tog lite oväntat en plats i Anaheim redan den här säsongen, till viss del beroende av skador. Det blev 15 matcher och två assist innan Anaheim blev ordinarie och han skickades till farmarlage­t San Diego. Snabb och aggressiv forward som debuterade i Tre Kronor i fjol.

Filip Zadina, 19, f, Tjeckien:

En vass målskytt som gjorde sju mål på sju matcher i JVM i fjol. Har haft skadebesvä­r men fick till slut grönt ljus till JVM-spel från Detroit som draftade honom som sexa i somras. Har under hösten spelat i Detroits farmarlag Grand Rapids där det blivit åtta mål och 17 poäng på 27 matcher.

Cody Glass, 19, f, Kanada:

Den högst draftade från 2017 som ännu inte tagit en plats i NHL. Den kanadensis­ke centern tingades som nummer sex av Stanley Cup-finalisten Vegas och där är så klart konkurrens­en stenhård. Snittar mer än två poäng per match och har öst in 54 poäng (12 mål och 42 assist) för Portland på 26 matcher i den kanadensis­ka juniorliga­n.

Jack Hughes, 17, f, USA:

Här är årets Rasmus Dahlin i JVM. Storfavori­t till att bli vald som etta i nästa års NHL-draft och kommer därför att ha allas blickar på sig. 17-åringen från Orlando, Florida, gjorde 12 poäng (5+7) på sju matcher i U18-VM i våras och utsågs till turneringe­ns bäste spelare.

Finland mötte Sverige i premiärmat­chen under natten till torsdagen finsk tid. Se hur det gick på HBL.fi.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ HEIKKI SAUKKOMAA ?? Eeli Tolvanen är den största stjärnan i JVM.
FOTO: LEHTIKUVA/ HEIKKI SAUKKOMAA Eeli Tolvanen är den största stjärnan i JVM.
 ?? FOTO: TT/AP/CARLOS OSORIO ?? Jack Hughes är storfavori­t till väljas först i nästa års NHL-draft. Den amerikansk­e forwarden är en av profilerna i årets junior-VM.
FOTO: TT/AP/CARLOS OSORIO Jack Hughes är storfavori­t till väljas först i nästa års NHL-draft. Den amerikansk­e forwarden är en av profilerna i årets junior-VM.
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JONATHAN DANIEL ?? Det var en trevlig överraskni­ng för Finlands landslagsl­edning att Henri Jokharju ansluter till laget.
FOTO: LEHTIKUVA/JONATHAN DANIEL Det var en trevlig överraskni­ng för Finlands landslagsl­edning att Henri Jokharju ansluter till laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland