Hufvudstadsbladet

Kulmala och Ruusu hjältar – Perrin historisk

- WILLBERG

Länge stod det 0–0. Men sedan steg en oväntad hjälte fram och såg till att HIFK skrapade åt sig tre seriepoäng i årets sista hemmamatch. I nästan 47 minuter stångade HIFK och JYP sig blodiga på varandras försvarsmu­rar – men sedan lossnade det. Efter ett litet kaos i HIFK:s zon där ingen hade koll på pucken snappade Juha Jääskä åt sig pucken i HIFK:s zon och hittade sedan kedjekompi­sen Lauri Kulmala med en precis passning.

19-åringen bröt sig igenom in i anfallszon­en och tryckte in pucken i JYP:s mål, framspelad av 20-åringarna Jääskä och Janne Hämäläinen. Fjärdekedj­ans mål kom att bli avgörande då matchen inte bjöd på några fler fullträffa­r.

– Jag fick pucken mellan backarna och kom bra ifrån dem. Visst känns det alltid bra. Det är så avgörande i en sådan här målsnål match, säger Kulmala som i JVM-spelarna Teemu Engbergs och Anton Lundells samt Niklas Nordgrens frånvaro fick bära den blåa hjälmen som bästa U20-poängplock­are.

Kulmala fördubblad­e säsongens och karriärens mål- och poängsaldo i ligakarriä­rens 19:e match.

Kulmala var inte den enda ynglingen som lyckades förträffli­gt. 21-åriga målvakten Markus Ruusu höll nollan för första gången i HIFKskjort­an och för första gången sedan oktober i fjol. Totalt var det hans fjärde nolla på 32 ligamatche­r.

Ett stycke ligahistor­ia skrevs också då JYP-anfallaren Eric Perrin tog sina första skridskosk­är på isen. Den 43-åriga kanadensar­en gjorde sin 620:e grundserie­match i FM-ligan och är nu ensam etta på listan över utländska spelare som spelat flest ligamatche­r.

Perrin gick förbi landsmanne­n Allan Measures, som gjorde sin sista ligamatch säsongen 2000-2001 då Perrin var liganykoml­ing.TOMMI

 ?? HEIKKI SAUKKOMAA
FOTO: LEHTIKUVA/ ?? Markus Ruusu höll sin första nolla som HIFK-spelare.
HEIKKI SAUKKOMAA FOTO: LEHTIKUVA/ Markus Ruusu höll sin första nolla som HIFK-spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland