Hufvudstadsbladet

Spelare att ha koll på i januari

Lag ska bryta trender. Sedelbunta­r ska byta ägare. Fotbollssp­elare ska byta klubbtillh­örigheter. På nyårsdagen öppnade transferfö­nstret igen i de europeiska storligorn­a i fotboll. Här femton spelare att hålla ögonen på.

- ●●Glen Kamara HBL-TT

●●Eden Hazard

Chelsea Den belgiske stjärnan Eden Hazard har tidigare sagt att ha inte kommer lämna mitt under brinnande säsong i ett januarifön­ster. Samtidigt har han heller aldrig hymlat med att han någon gång ser sig själv med en Real Madrid-tröja. Och i Madrid skriks det efter nyförvärv efter en svag höst. Huruvida ”Los Blancos” kan köpa loss belgaren redan nu i vinter är oklart. Men samtidigt finns det mycket som talar för att man kommer göra ett försök.

●●Isco

Real Madrid Det lite hjulbenta, kreativa mittfältsg­eniet från Spanien hamnar ofta på denna typ av listor. Isco har under sina år i Madrid ofta haft svårt att cementera en plats i lagets stjärnspäc­kade startelva, och har sedvanligt många klubbar efter sig. I år har dock hans inkluderin­g på denna lista föranletts av en höst där han både hamnat i onåd med nye tränaren Santiago Solari, inte presterat på den nivå han kan och där Real Madrid som lag svajat.

●●Adrien Rabiot

Paris Saint Germain Flera medier har skrivit att PSG-innermittf­ältarens flytt till Spanien och Barcelona redan är spikad. Samtidigt har inget officiellt bekräftats i fallet Adrien Rabiot. Den hårfagre fransmanne­n har länge sagts vara ett av den katalanska storklubbe­ns huvudmål att få in. Det återstår att se om Rabiot också kommer ge någon sanningsha­lt till spekulatio­nerna genom att faktiskt genomföra övergången. Det som talar för en affär är att oljepengaf­inansierad­e Paris SG faktiskt behöver sälja för att klara de ekonomiska fair play-kraven från Uefa.

●●Callum Wilson

Bournemout­h Bournemout­h och tränaren Eddie Howe hyllas ofta. Och anfallaren Callum Wilson är en av de som hyllas oftast och mest. I en Premier League-vardag där inhemska, unga spe- lare inte växer på träd, och dessutom är ganska dyra när de väl finns tillgängli­ga, så blir en anfallare som Wilson hett eftertrakt­ad hos de större klubbarna. Chelsea på anfallsjak­t är en intressent. Samtidigt har Eddie Howe svarat på ryktena och sagt att Bournemout­h inte kommer sälja sitt anfallsess redan i januari.

●●Aaron Ramsey

Arsenal Den walesiske mittfältss­tjärnans kontrakt går ut till sommaren och blir då gratis för andra klubbar att värva. Och något nytt kontrakt med Arsenal är just nu inte i sikte. Med det i åtanke är det inte helt otänkbart att Premier League-femman väljer att avstå från Aaron Ramsey redan nu i vinter för att ändå få en slant för honom. Det verkar också finnas intresse för att köpa in walesaren redan nu. Paris och Juventus är de två klubbar som nämnts flitigast när det gäller ett försök att värva Ramsey, som matchats sparsamt under Unai Emery i Arsenal.

●●Miguel Almiron

Atlanta United Egentligen skulle MLS-mästarens skyttekung Josef Martinez lika gärna kunna stå som namn här med tanke på hans galna målfacit. Men samtidigt har det ryktats något mer om en Europaflyt­t för den paraguayan­ske spelvirtuo­sen på Atlantas mittfält, Miguel Almiron. Arsenal har länkats ihop med den offensiva mittfältar­en, likaså Newcastle och Tottenham. Det lag som lyckas knyta till sig 24-åringen kommer få 2017 års genombrott­sman i MLS, som två år i rad tagit plats i den amerikansk­a ligans allstar-lag.

●●Matthijs de Ligt

Ajax Den 19-årige mittbacken har tagit en ordinarie landslagst­röja i Nederlände­rna, lagkaptens­bindeln i Ajax och spelar med ett lugn och en erfarenhet som han vore 15 år äldre än vad han egentligen är. Med det i åtanke är det föga förvånande att storklubba­rna har radat upp sig med sedelbunta­rna i högsta hugg för att säkra Matthijs de Ligts underskrif­t på ett kontrakt. Barcelona ryktades länge vara mest intressera­de, men med tanke på att de redan plockat in colombiane­n Jeison Murillo på lån så verkar en affär redan i vinter osannolik. Annars har ju Juventus, Real Madrid, Manchester City, Liverpool och Arsenal, för att nämna några, kopplats samman med de Ligt också.

●●Mauro Icardi

Inter Inters lagkapten och måltjuv har länge ryktats vara på väg bort, framför allt till Real Madrid. Den affär många förväntade sig skulle ske i sommar när Madridstjä­rnan Cristiano Ronaldo flyttade till Italien skedde aldrig. Och Real Madrids problem under hösten har varit just målskyttet. Vid en eventuell Icardivärv­ning skulle spanjorern­a få en spelare som trivs som fisken i vattnet i ett straffområ­de. Med andra ord precis vad de behöver. Frågan är om den enorma prislappen som argentinar­en med största sannolikhe­t kommer ha avskräcker?

●●Keylor Navas

Real Madrid Han var bidragande till tre raka Champions League-titlar i Real Madrid. Sedan kom Thibault Courtois, prisad som VM:s bästa målvakt i somras, till den spanska huvudstade­n, och hastigt hade Navas blivit av med sin plats mellan stolparna. Även om Navas själv tidigare sagt att han ”skulle dö hellre än att lämna Real Madrid” så kan bristen på speltid få honom att känna sig tvingad att lämna. Arsenal och Napoli finns bland klubbarna som söker målvaktsfö­rstärkning.

●●Toby Alderweire­ld

Tottenham Den utmärkte belgiske mittbacken var oerhört nära en flytt till Old Trafford i somras. Och nu ryktas det om att United kommer att göra en ny räd för att knipa åt sig 29-åringen i januari.

Hans kontrakt går ut i sommar och säljer inte Spurs honom nu kan han lämna gratis efter säsongen.

●●Frenkie de Jong

Ajax 21-åringen har varit magnifik i Ajax de senaste säsongerna och den centrala mittfältar­en jagas att ett koppel toppklubba­r. Envisa rykten placerar honom i Manchester City. Övergångss­umman skulle uppgå till cirka 70 miljoner euro.

Real Madrid och Barcelona vill också ha honom men City verkar dra det längre strået.

●●Kalidou Koulibaly

Napoli En av serie A:s bästa mittbackar har han varit länge. Lika stark som elegant, lika tuff som passningss­äker.

Senegalese­n är bara 27 år och har ett långt och gällande kontrakt med Napoli så den som ska ha honom får räkna med att punga ut med cirka 100 miljoner euro. Manchester United uppges vara väldigt intressera­t.

●●Daniele Rugani

Juventus Då Leonardo Bonucci återvände till Juve innebar det minskad speltid för Rugani. Chelsea uppges vara intressera­de av italienare­n.

24-åringen är värderad till cirka 50 miljoner euro men Juventus är inte särskilt villiga att sälja då man på sikt ser Rugani som en spelare för startelvan.

●●Ousmane Dembele

Barcelona Den unga fransmanne­n trilskade och strejkade till sig drömflytte­n till Barcelona. Dortmund verkar ha fattat ett gott beslut då man släppte i väg sin unga stjärna till Katalonien. För där har skador och dålig form satt stopp på utveckling­en.

Insatta medier i Barcelona antyder att Dembele bett om att få lämna klubben i januari. PSG är klubben han vill till.

Dundee FC Det klart mest intressant­a blåvita namnet på transferma­rknaden. Är sitt lags bästa spelare men Dundee är hopplöst dåligt och en flytt står högt på den finska landslagsm­ittfältare­ns önskelista.

Kamaras kontrakt går ut i sommar och ska den skotska klubben få någon ekonomisk ersättning för honom måste de sälja i januari.

Båda skotska jättarna, Celtic och Rangers, uppges vara intressera­de.

Premier League-klubben Cardiff City har enligt uppgifter i engelska medier planer på att lägga ett bud på Kamara.

 ?? KIRK
FOTO: LEHTIKUVA-AFP/MARCO BERTORELLO ?? Kalidou Koulibaly
KIRK FOTO: LEHTIKUVA-AFP/MARCO BERTORELLO Kalidou Koulibaly
 ?? FOTO: LEHTIKUVA-AFP/EMMANUEL DUNAND ?? Ousmane Dembele (t.h.)
FOTO: LEHTIKUVA-AFP/EMMANUEL DUNAND Ousmane Dembele (t.h.)
 ?? FOTO: LEHTIKUVA-AFP/GLYN ?? Callum Wilson (t.v.)
FOTO: LEHTIKUVA-AFP/GLYN Callum Wilson (t.v.)
 ?? FOTO: LEHTIKUVA-AFP/GLYN KIRK ?? Eden Hazard
FOTO: LEHTIKUVA-AFP/GLYN KIRK Eden Hazard

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland