Hufvudstadsbladet

Salminen: Skönt med nystart

IFK presentera­de tre nya spelare för sin hemmapubli­k. Några andra glädjeämne­n kunde man inte bjuda supportarn­a på då HPK åkte i väg med poängen efter en anemisk IFK-insats.

-

Sakari Salminen sitter bredvid Jasse Ikonen i IFK:s omklädning­srum. De nya IFK-spelarna hann bekanta sig med varandra då Salminen sov första natten i Helsingfor­s på Ikonens soffa. Efter den första matchen i rödtröjorn­a är minerna allvarliga­re.

Duon hade hoppats på en bättre första match i det nya laget än den bottennote­ring laget stod för inför hemmapubli­ken i Ishallen.

– Det är klart att det grämer att förlora första matchen, säger Salminen.

Klubbvirtu­osen anslöt till IFK i veckan sedan hans klubb Ässät kastat in handduken för den här säsongen. Ässät hade då förlorat chanserna att nå slutspelet. Säsongen har varit en enorm besvikelse i Björneborg – inte minst för Salminen.

– Det känns extra tungt då det går på det sättet i den egna hemstadens lag, säger han.

Att han själv spelat en stark höst och som bevis för det sätta guldhjälme­n på huvudet också i IFK tröstar inte.

– Det är skönt att kunna få en nystart på säsongen på det här sättet. Det känns bra att få en ny chans, säger han.

I sin första match i IFK spelade han tillsamman­s med Iikka Kangasniem­i. Som center turades Tommi Santala och Juhani Tyvrväinen om mellan de två skickliga yttrarna.

– Jag tycker jag kom rätt bra in i spelet också om det är annorlunda system här än i Björneborg och det kommer att ta tid innan jag kan allt i vårt spel här, säger Salminen.

– Vi snackade mycket med kedjekompi­sarna under spelavbrot­ten och på bänken och jag tycker att vi hittade varandra bättre mot slutet av matchen.

Salminen noterades för en assist i matchen och får fortsätta bära guldhjälme­n också i fortsättni­ngen.

 ?? Foto: leHtikuva / Martti kainulaine­n ?? Sakari Salminen fick inte fira i sin HIFK-debut.
Foto: leHtikuva / Martti kainulaine­n Sakari Salminen fick inte fira i sin HIFK-debut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland