Hufvudstadsbladet

Tårögd Murray: Australian Open kan vara sista tävlingen

Skadedrabb­ade Andy Murray är antagligen inne på sitt sista år som profession­ell spelare. Men det kan ta slut tidigare än så, säger tennisstjä­rnan tårögd vid en presskonfe­rens. – Jag är inte säker på att jag kan spela mig igenom smärtan, säger han.

-

Den tidigare världsetta­n och trefaldiga Grand slam-vinnaren drog sig ur förra årets Australian Open för att operera sin höft och kom tillbaka i juni. Men sedan dess har det enligt BBC bara blivit 14 matcher för skotten som sedan september fokuserat på att rehabilite­ra sig.

– Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering, säger han vid en presskonfe­rens i Melbourne inför Australian Open.

Murray var emotionell och tvingades under den korta presskonfe­rensen att tårögd lämna podiet för att senare komma tillbaka.

Återkomste­n i år har lämnat en del övrigt att önska. Han slogs ut i andra omgången i Brisbane förra veckan och bröt en träningsma­tch på torsdagen mot Novak Djokovic efter mindre än en timme, enligt AFP.

– Jag kan spela men med begränsnin­gar. At ha begräsning­arna och smärtan gör att jag inte kan njuta av att tävla eller att träna, säger han.

Murray hoppas på att kunna avsluta karriären med Wimbledon, men säger enligt The Guardian han inte är säker på att han lyckas till följd av smärtan.

Han är dock inställd på att genomföra Australian Open, där han går upp mot spanjoren Roberto Bautista i första omgången nästa vecka.

Hyllas av många

Efter den känslosamm­a presskonfe­rensen strömmade hyllningar­na in till Murray på Twitter:

Förre svenske världstvåa­n Magnus Norman:

”Fantastisk spelare, kämpe, tidigare världsetta och flerfaldig grand slam-mästare. Djup respekt.”

Amerikansk­a legendaren Bille Jean King:

”Du är en mästare både på och utanför banan. Tråkigt att du inte kan lägga av på det sätt du vill, men kom ihåg att se fram emot det som väntar. Din röst för jämlikhet kommer att inspirera framtida generation­er.”

Tidigare världsetta­n Kim Clijsters:

”Det gör ont att lyssna på @andy_murray under hans presskonfe­rens. Hoppas att han tar sig till Wimbledon och får det avslut han förtjänar.

Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering. Andy Murray

 ?? FOTO: LEHTIKUVA-AFP/WILLIAM WEST ?? Andy Murray torkar tårarna under en presskonfe­rens inför Australian Open.
FOTO: LEHTIKUVA-AFP/WILLIAM WEST Andy Murray torkar tårarna under en presskonfe­rens inför Australian Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland