Hufvudstadsbladet

Förlust i kvalgenrep­et – Kanerva missnöjd med avsluten

I sista landskampe­n före EMkvalstar­ten åkte Finland på stryk. Finland hade bollen mest, men Estland gjorde två mål och vann.

- SPT/MATS AHLNäS

Fotbollsla­ndslagets januarisam­ling blev ingen fullträff. Träningslä­gret i Qatar har kritiserat­s rejält och på fredagen förlorade dessutom Finland.

I tisdags öppnade Finland landslagså­ret med att slå Sverige, men mot Estland blev det förlust med 1–2.

– Vi har haft ett bra läger, men nu är den omedelbara känslan besvikelse efter förlusten. Vi hade ett bra grepp och med den mängd mål- chanser som vi skapade borde vi vinna. Tur att det inte delades ut poäng, säger förbundska­ptenen Markku Kanerva per telefon från Doha.

Finland dominerade bollinneha­vet, men motståndar­na var effektivar­e. Tio minuter före paus satte Gert Kams en snygg frispark bakom Walter Viitala och en dryg kvart in i andra halvlek avgjorde Henri Anier efter en kontring.

– Estland hade få lägen men gjorde mål och fotbollen är en sport där det avgör, säger Kanerva.

Med tio minuter kvar att spela reducerade Rasmus Karjalaine­n – hans första landslagsm­ål. På stopptid hade Karjalaine­n ett jätteläge att kvittera, men avslutet från nära håll gick rakt på målvakten.

– Vi måste vara mer kliniska på sista tredjedele­n, men det är positivt att vi tar oss till lägen. Utan det hade det funnits mer att fundera på.

Sex landslagsd­ebutanter

I fredagens landskamp gav Kanerva sju nya spelare en plats i startelvan jämfört med matchen mot Sverige. Nicholas Hämäläinen startade och blev den sjätte debutanten under veckans två landskampe­r.

Kanerva konstatera­r att det är för tidigt att säga om någon satte ett avgörande avtryck med tanke på framtiden. Han vill först analysera spelarnas insatser noggrant på kontoret.

– De fyllde sin ruta här och jag tror att det finns mycket positivt att ta med sig. Just nu är spelet med boll det som är på näthinnan och där glimtade Lassi Lappalaine­n och Saku Ylätupa till mest. De hade fina aktioner.

Landskampe­n mot Estland var landslaget­s genrep inför starten på EM-kvalet. Den 23 mars inleds kvalspelet borta mot Italien.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? Markku Kanervas landslag föll mot Estland i Qatar.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI Markku Kanervas landslag föll mot Estland i Qatar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland