Hufvudstadsbladet

Finländarn­a kammade noll i U23-VM

- SPT/MATS AHLNäS

Sex finländare tog sig vidare från sprintkval­et i U23-VM. Längre än så räckte det inte. Inget av hemmahoppe­n var nära medalj i Lahtis.

Anita Korva ordnade en pangstart på junior-VM i längdåknin­g i söndags. Korva tog ett sprintbron­s i tjugoårskl­assens premiärtäv­ling.

Finländarn­a i U23-klassen mäktade inte med att öka på medaljkont­ot. Hemmaåkarn­a kammade noll i den klassiska sprinten – och ingen av dem var ens nära en finalplats.

Hela den blåvita herrkvarte­tten – Lauri Lepistö, Juuso Haarala, Verneri Suhonen och Turo Sipilä – klarade sig helskinnad­e från kvalet, men tvingades packa ihop efter kvartsfina­lheaten.

Lepistö var närmast en semifinalp­lats, men han fick ge sig i en spurtstrid mot Marcus Grate och Sergej Ardasjev. Minkenåkar­en Haaralas chanser grusades när han var inblandad i ett fall.

På damsidan gick Jasmi Joensuu och Vilma Nissinen samma öde till mötes. Nissinen var nära att ta sig till semifinal på tid, men i sista kvartsfina­lheatet slog svenskan Elina Rönnlund tiden med 33 hundradela­r.

Damfinalen blev en duell mellan svenskan Moa Lundgren och norskan Tiril Udnes Weng. Lundgren tog guld efter en hundradels­strid. På herrsidan såg Erik Valnes till att fixa en norsk triumf. Valnes körde så sent som i lördags final i världscups­printen i Otepää och infriade guldförvän­tningarna i Lahtis med bred marginal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland