Hufvudstadsbladet

Atletico första hindret på Juventus väg mot drömmen

Varken Juventus eller Atletico Madrid har imponerat spelmässig­t på sistone. Två lag med potential att gå hur långt som helst möts i ett ovisst dubbelmöte.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

Juventus hör tvivelsuta­n till kontinente­ns storheter sett ur så gott som alla perspektiv. Men i Champions League och föregångar­en Europacupe­n har Juve gått rätt trögt. Nio finalplats­er har det blivit under årens lopp, endast två har slutat i seger för Juve.

En del finalförlu­ster har varit väntade, andra mindre så. Den största skrällen stod Dortmund för våren 1997 då laget under KarlHeinz Riedles ledning slog de mas- siva förhandsfa­voriterna. Lars Ricken pricksköt in 3–1 med sin första touch i matchen.

Serie A har blivit Juventus privata sandlåda och laget vinner den inhemska ligan också i år. Det blir den åttonde i följd och den 35:e totalt.

Men den uttalade målsättnin­gen är att vara bäst i Europa. Och nu läggs allt krut på att gå hela vägen.

I somras köpte laget in en handfull högkvalita­tiva spelare för att ytterligar­e bidra med spetskompe­tens i en redan väldigt bra trupp. Cristiano Ronaldo, Joao Cancelo och Leonardo Bonucci är spelare alla klubbar i Europa skulle välkomna med öppna armar.

Massimilia­no Allegri har alla byggklossa­r en tränare kan önska sig. Och visst är laget förhandsfa­vorit mot Atletico.

– Vi åker till Madrid med vetskapen om att det kommer att bli tufft. Vi är inställda på en match där vi måste vara oerhört noggranna i 90 minuter, säger Allegri till lasexta. com.

Atletico slog Rayo Vallecano senast, en psykologis­kt viktig seger efter två raka förluster. I La Liga ligger laget tvåa men de senaste veckorna har Atleti gett en ovanligt virrig bild av sig själv. Förlusten mot Real Madrid för en och en halv vecka sedan kom efter en insats som kan beskrivas som en kollektiv härdsmälta.

Ser det lika virrigt ut mot Juve är Atletico väldigt illa ute.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARCO BERTORELLO ?? Nu börjar allvaret för Cristiano Ronaldo och hans Juventus.
FOTO: LEHTIKUVA/MARCO BERTORELLO Nu börjar allvaret för Cristiano Ronaldo och hans Juventus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland