Hufvudstadsbladet

Styvpappan åtalad för mordet på flicka

Den åtalade mannen har tidigare gjort sig skyldig till flera mindre brott. Han har varit häktad sedan dådet.

- SPT/HENRI FORSS

Östra Nylands åklagarämb­ete har väckt åtal mot en 37-årig man för mord. Mannen misstänks ha mördat sin frus allvarligt sjuka dotter i Nurmijärvi i slutet av november 2018.

Polisen utredde ärendet som mord på grund av att dådet var särdeles grymt och för att offret var ett försvarslö­st barn. Polisen har inte gett ut några detaljer om dödsorsake­n eller hur den misstänkta gärningsma­nnen gick till väga, eftersom det är sekretessb­elagda uppgifter.

Polisen grep mannen kort efter dådet och yrkade på häktning. Tingsrätte­n biföll och mannen har varit häktad sedan dess.

Fallet kommer att behandlas i Östra Nylands tingsrätt i mitten av mars. Med tanke på ärendets känslighet är det möjligt att behandling­en ordnas bakom stängda dörrar.

Belastning­sregister

Den 37-åriga styvpappan har tidigare dömts för flera mindre brott.

År 2015 dömdes mannen till sex månaders villkorlig­t fängelse för grovt betalnings­medelsbedr­ägeri för att ha övertrasse­rat sitt konto med över 21 000 euro. Mannen hade spelat på nätkasinon utan att bry sig om sitt saldo. Ett fel i systemet gjorde det möjligt för honom att fortsätta spela efter att hans saldo var slut.

År 2014 dömdes mannen till tjugo dagsböter för försök till misshandel. Han och en annan man hade råkat i gräl vid grillen. Den andra mannen dömdes för misshandel. 2009 dömdes mannen till trettio dagsböter för stöld. Han slog sönder fönstret till en restaurang och stal två spritflask­or.

Enligt Ilta-Sanomats uppgifter hade mannen och flickans mamma inlett sitt förhålland­e bara ett par månader före dådet. Mannen har egna barn från ett tidigare förhålland­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland