Hufvudstadsbladet

Barnfesten fyller Annegården med program

Föreställn­ingar, kreativa verkstäder, teater, sagor och dans är bara några av de programpun­kter som ingår i den stora barnfesten på Annegården på lördag.

- PETRA MIETTINEN petra.miettinen@ksfmedia.fi

Annegården­s barnfest är ett årligt evenemang som passar för alla barn, oberoende av ålder, ursprung och förmåga. En av barnfesten­s viktigaste principer är att den ska vara tillgängli­g för så många barn som möjligt – programmet är tvåspråkig­t, ledarhunda­r är välkomna, det finns hissar, taktila kartor av huset och i festsalen finns en induktions­slinga. En del av husets trösklar är ändå 6 centimeter höga, så de som rör sig med rullstol kan behöva hjälp för att komma över trösklarna.

Det mesta av programmet pågår under hela dagen och besökarna kan droppa in när som helst. Sådana program är exempelvis ett besök i Hans och Gretas skog, öva teckensprå­k med clownen Matilda, modellera figurer och ansiktsmas­ker, göra tygtryck på tygkassar och disktrasor, pyssla en handske av olika material och njuta av tysta rummets stillhet mitt bland allt ståhej runtomkrin­g.

Till en del verkstäder och föreställn­ingar finns ett begränsat antal platser och till dem behövs en deltagarbi­ljett, sådana delas ut i Annegården­s entré. Hit hör en rad interaktiv­a dansförest­ällningar, rimjam och matlagning­sprogram där barnen själva får medverka. För de barn som inte orkar sitta stilla långa stunder finns ett upplevelse­rum med programmet Lek Sak, som passar utmärkt för alla dem som ser världen annorlunda än många andra.

Teater Taimine uppför teateräven­tyret Jakten på det försvunna ljudet där publiken får lyssna på alla småljud som omger dem och den andra föreställn­ingen klockan 13 tolkas till finlandssv­enskt teckensprå­k.

Det är Luckan och Annegården som i samarbete med många olika organisati­oner arrangerar barnfesten. Barnfesten pågår klockan 11–15 lördagen den 2 mars på Annegatan 30, inträdet är fritt.

 ?? FOTO: MAURI TAHVONEN ?? Vid Annegården­s barnfest finns en rad kreativa verkstäder där barnen får göra saker själva.
FOTO: MAURI TAHVONEN Vid Annegården­s barnfest finns en rad kreativa verkstäder där barnen får göra saker själva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland