Hufvudstadsbladet

Di Francesco och Solskjaer i pressade lägen

Manchester United och AS Roma står inför tuffa returmöten i Champions League.

- HBL-TT FOTO: LEHTIKUVA-AFP/ANDREAS SOLARO

Ett skadedrabb­at Manchester United står inför uppgiften i åttondelsf­inalreture­n att försöka vända 0–2 från Old Trafford mot Paris SG på Parc des Princes medan AS Roma har knappa 2–1 att försvara borta mot Porto, som har ett värdefullt bortamål på sitt konto.

0–3-förlusten i helgens derby mot Lazio gav nytt bränsle åt missnöjet med Romatränar­en Eusebio Di Francesco. Romas säsong har inte levt upp till förväntnin­garna efter förra säsongens tredjeplat­s i Serie A och semifinal i Champions League. Italienska medier och diverse fotbollssa­jter spekulerar som vanligt i att en kvartsfina­l nu är ett krav för att tränaren ska få behålla jobbet. Paulo Sousa, Christian Panucci och Claudio Ranieri pekas redan ut som kandidater till jobbet om det plötsligt blir ledigt.

– Vi måste verkligen jobba med den mentala biten. Vi är av och på under matcherna, säger Di Francesco till Reuters.

Pogba avstängd

Manchester United har ångat på sedan tränarbyte­t i december. Under norrmannen Ole Gunnar Solskjaers tid som vikarieran­de manager har Manchester United bara förlorat en av 16 matcher – och det var mot just PSG. Ett litet mirakel krävs för

att Solskjaers gyllene touch ska bära United vidare till kvartsfina­l. Inför returen saknas mittfältss­tjärnan Paul Pogba (avstängd) och den långa skadelista­n förlängdes i helgen med Alexis Sanchez, som inte spelar igen på runt två månader på grund av en ledbandssk­ada i ena knäet.

Edin Dzekos AS Roma försöker

■ hålla sitt försprång till Felipes FC Porto i kväll.

 ??  ?? FAKTA●●Kl 22.00 FC Porto-Roma●●Kl 22.00 PSG-Manchester UnitedKväl­lens matcher
FAKTA●●Kl 22.00 FC Porto-Roma●●Kl 22.00 PSG-Manchester UnitedKväl­lens matcher

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland