Hufvudstadsbladet

Amirkhani: Räkna med mig i Stockholm i juni

- TOMMI WILLBERG

Makwan Amirkhani låter förstå att han återvänder till stålburen i juni. Stororgani­sationen UFC har inte bekräftat matchen. Efter en ny lång matchpaus ser det ut att en av Finlands mest framgångsr­ika mixed martial artsfighte­rs Makwan Amirkhani är tillbaka. På sitt Instagram- och Facebookko­nto skriver Amirkhani att han är att räkna med då UFCgalan i Stockholm ordnas den 1 juni.

– Räkna med mig! Det här har vi otåligt väntat på, skriver Amirkhani i ett inlägg med en reklamvide­o för UFC-galan i Stockholm.

Stororgani­sationen UFC har inte bekräftat att Amirkhani skulle gå en fight i Stockholm.

Amirkhani, 30, gjorde sin UFCdebut just i Stockholm i januari 2015. Finländare­n har tävlat ytterst sparsamt: han har bara gått fem matcher på de senaste dryga fyra åren. 2016, 2017 och 2018 gick han endast en match per år.

Amirkhanis proffsfaci­t är 14– 3 med tio segrar före full tid. I UFC har han vunnit fyra av sina fem matcher. Hans senaste match var en seger över amerikanen Jason Knight i Liverpool i maj i fjol. Amirkhanis enda UFC-förlust kom i matchen före det, i London i mars 2017 mot Arnold Allen. Bägge matcherna avgjordes med delade domarröste­r.

De senaste åren har den före detta fribrottar­en fokuserat starkt på sin boxning och Amirkhani har deltagit i flera amatörturn­eringar. Boxningstr­äningen förklarar delvis den lugna matchtakte­n.

Packalén i hetluften i april

Den andra finländare­n i UFC, Tee- mu Packalén, har också en lång matchpaus bakom sig då han tampats med svåra skadeprobl­em. 31-åringen gör comeback i UFCgalan i S:t Petersburg den april efter en paus på 25 månader. Packaléns proffsfaci­t är 8–2 (1–2 i UFC). Hans fortsättni­ng i UFC står på spel i S:t Petersburg då han möter hemmanatio­nens erfarna Alexander Jakovlev, som vunnit 23 av sina 32 matcher.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER ?? Makwan Amirkhani gör sig redo för nästa match i UFC.■
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER Makwan Amirkhani gör sig redo för nästa match i UFC.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland