Hufvudstadsbladet

Djokovic klar för drömfinal

Han darrade lite i andra set. Annars var det inget snack. Världsetta­n Novak Djokovic är klar för en drömfinal i Wimbledon efter 3–1 i set mot spanske Roberto Bautista Agut. Nu väntar antingen Rafael Nadal eller Roger Federer.

- HBL-TT

Segersiffr­orna skrevs till 6–2, 4–6, 6–3, 6–2 och därmed är Djokovic, rankad etta i tennisvärl­den, klar för sin andra raka final på gräset i London – där han är regerande mästare.

Serben fick förvisso slita hårt i andra set, som han förlorade efter 47 minuters spel, men kom sedan tillbaka och kontroller­ade semifinale­n i de två sista. 32-åringen var glödhet och levererade den ena fullträffe­n efter den andra, och lyckades också bryta sin motståndar­es serve två gånger i fjärde set fram till 4–1.

Bautista Agut kämpade dock in i det sista och räddade fyra matchbolla­r, innan Djokovic avslutade med en kanonserve och tog hem den knappt tre timmar långa drabbninge­n.

– Jag fick gräva djupt där ett tag. Han spelade väldigt bra, särskilt i andra, och det var jämnt i början av tredje set. Då kunde matchen ha gått hur som helst, jag är glad att den gick åt mitt håll, säger Djokovic i Kanal 9:s sändning.

Segern innebär att världsetta­n är klar för sin sjätte Wimbledon-final och sin 25:e grand slam-final totalt.

– Det här har varit en drömturner­ing sedan man var liten. Att stå i en ny Wimbledon-final är en dröm som blir sann, det är alltid något extra, säger Djokovic.

I finalen väntar antingen Rafael Nadal eller Roger Federer, som möttes senare under kvällen.

– Jag ska se matchen, definitivt delar av den, säger Djokovic.

I dag spelas damsingeln­s final där Simona Halep och Serena Williams gör upp om mästerskap­et med start klockan 16 finsk tid. Herrfinale­n går av stapeln i morgon.

 ?? FOTO: BEN STANSALL/LEHTIKUVA-AFP ?? Novak Djokovic är klar för sin andra raka Wimbledon-final.
FOTO: BEN STANSALL/LEHTIKUVA-AFP Novak Djokovic är klar för sin andra raka Wimbledon-final.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland