Hufvudstadsbladet

Kakko tog nästa steg mot NHL – skrev på treårskont­rakt

Det blir större lönechecka­r i fortsättni­ngen för Joel Armia, Artturi Lehkonen och Kaapo Kakko. Finländarn­a har underteckn­at nya kontrakt med sina respektive klubblag.

- HBL

Allt börjar vara i ordning för supertalan­gen Kaapo Kakko, 18, att göra NHL-debut och visa vad han går för inför publiken i Madison Square Garden. Finländare­n skrev natten till fredag finsk tid på ett treårigt nykomlings­kontrakt med New York Rangers.

Det innebär att Kakko nu har en lön på 925 000 dollar per säsong om han spelar i NHL. Faller han till AHL sjunker också lönen till 162 000 dollar per säsong. Utöver grundlönen innehåller kontraktet också vissa prestation­sbonusar, vilka kan komma att stiga upp till 2 650 000 dollar per säsong.

Kakko draftades av Rangers som tvåa i sommarens NHL-draft. Han förväntas spela i lagets NHL-trupp kommande säsong, men måste först spela om sin plats på Rangers träningslä­ger inför säsongen.

TPS-fostrade Kakko spelade förra säsongen 45 matcher och gjorde 38 poäng i dessa. Dessutom var han med och vinna VM-guld med både junior- och herrlandsl­aget.

Även nästa säsong kommer finländska NHL-entusiaste­r få njuta av tre blåvita spelare i Montreal Canadiens. Forwardsen Artturi Lehkonen och Joel Armia har båda tecknat nya kontrakt med klubben efter att ärendet riskerat att behandlas av en skiljedoms­tol.

Om klubben och spelare, vilka är begränsat fria spelare, inte kommer överens om en förlängnin­g kan förhandlin­garna beviljas ett skiljedoms­tolsförfar­ande. För Lehkonen och Armia skulle beslutet ha kommit den 20 juli, men behöver nu inte behandlas.

Armias, 26, kontrakt är tvåårigt och uppges vara värt 2,6 miljoner dollar i snitt per säsong. Lehkonen, 24, i sin tur fortsätter med ett tvåårigt kontrakt värt 2,4 miljoner dollar per säsong.

Den tredje finländare­n i Montreal är Jesperi Kotkaniemi som har två år kvar av sitt nykomlings­kontrakt.

Också San Jose Sharks forward Antti Suomela har förlängt med sin klubb. Centern spelade största delen av förra säsongen i AHL, men gjorde 27 matcher för Sharks i NHL.

 ?? LEHTIKUVA-AFP
FOTO: RICH LAM/ ?? Kaapo Kakko hoppas på att få bära Rangers-tröjan då NHL:s grundserie inleds i oktober.
LEHTIKUVA-AFP FOTO: RICH LAM/ Kaapo Kakko hoppas på att få bära Rangers-tröjan då NHL:s grundserie inleds i oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland