Hufvudstadsbladet

Klassisk musik ljuder över Emsalö

Claude Hauri från Schweiz och finska Ruusamari Teppo är två av de musiker som uppträder på Emsalö musikfesti­val, som i sommar arrangeras för fjortonde gången.

- HBL

Festivalen inleds torsdagen den 18 juli med en konsert i Borgå Domkyrka med finländska orkestern La Tempesta under ledning av Robert Lehrbaumer från Österrike, som framför Mozarts symfoni no 29 och tillsamman­s med Rüya Taner, Claude Hauri och Linda Hedlund Beethovens konsert för violin, cello, piano och orkester.

Fredagen den 19 juli blir det kaffekonse­rt i Ankarvik på Emsalö med musik av Fritz Kreisler och Claude Debussy framförd av Linda Hedlund och Ruusamari Teppo. I inträdesav­giften på 25 euro ingår kaffe med tilltugg.

Den traditione­lla sommarkons­erten på Midgård hålls lördagen den 20 juli klockan 17 och presentera­r i år Juvenalia Big Band med saxofonist­en Olli-Pekka Tuomisalo. Mezzosopra­n Margit Westerlund uppträder tillsamman­s med en stråkkvart­ett i Emsalö kapell söndagen den 21 juli.

Senare i höst ordnar Emsalö musikfesti­val en konsert i Grankulla kyrka där italienska Luigi Santo och Daniela Gentile framför romantisk musik för trumpet och piano. Den konserten hålls söndagen den 15 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland