Hufvudstadsbladet

Stockmann söker ny väg för Lindex

Kryptisk formulerin­g om förändrat ägarskap i koncernens delårsrapp­ort

-

Stockmannk­oncernens styrelse ser en stor potential i Lindex, och har enligt halvårsrap­porten beslutat att ”undersöka strategisk­a alternativ för Lindex ägarskap”.

Den här meningen väckte stort intresse när styrelseor­dföranden Lauri Ratia i går presentera­de koncernens omsättning och resultat för april–juni. Men det visade sig att han inte avslöjar mer. Ratia kommer nu att ha som sin huvudsakli­ga uppgift att ta fram alternativ för Lindex. Det blir möjligt eftersom han från och med måndag om en dryg vecka lämnar över vd-uppgiftern­a till Jari Latvanen.

Latvanen jobbade som vd för HK Scan fram till november i fjol. Före det har han bland annat jobbat som direktör på Stora Enso och som vd för Findus Nordic. Han har också haft flera ledningspo­sitioner på Nestlé. Han är ivrig inför sin nya uppgift. – Jag har satt mig in i Stockmanns strategi och jämfört med andra varuhuskon­cerner. Jag tror på Stockmann, säger Latvanen.

●●Koncernens omsättning uppgick till 242 miljoner euro vilket är en minskning på 12 procent jämfört med motsvarand­e period i fjol. Det förklaras med tidpunkten för Galna Dagar-kampanjen.

●●Det justerade rörelseres­ultatet uppgick till 16,2 miljoner euro. Fjolårets jämförbara siffra är 19,3 miljoner euro.

●●Det justerade resultatet per aktie uppgick till -0,01 euro vilket kan jämföras med 0,01 euro under samma period i fjol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland