Hufvudstadsbladet

Barnfesten Skidit fyller 10 år

- HBL

Eget bageri, en pruttmaski­n och ett slimelabor­atorium är bara några av ingrediens­erna under lördagens tokroliga barnfestiv­al Skidit, som är en del av Helsingfor­s festspel. Skidit firar i år 10-årsjubileu­m och festivalen har flyttat från Elantos gård in på klubbarna och bakgården på Ekogatan 4 i Sörnäs. Skidit erbjuder en resa i konst och kultur för barn, en resa som går uppför spännande trappor, ned längs en tokig stig, genom en monstertun­nel och ut på en gullig bakgård. Det bjuds på högklassig barnmusik och deltagarna får spexa, pyssla och experiment­era i de olika verkstäder­na. På programmet finns också käpphästar, bilbana, spökskola, utomhusdis­ko och en rymdraket.

– Vi flaggar för livet, på Skidit får barnen synas, höras och delta. Festivalen­s program ska vara roligt för både barn och vuxna, här gör vi inte som man alltid har gjort utan vi prövar fördomsfri­tt på nya saker, säger festivalen­s ledare Aino Heikkinen.

Bakom arrangeman­gen står också illustratö­r Sanna mander och visionär Jaana Saraste. Skidit pågår klockan 10–16 lördagen den 17 augusti. Fjolårets festival var slutsåld. Hela programmet finns på www.skidit.fi.

 ?? FOTO: KATI RAPIA ?? Skidit erbjuder barnkultur i alla former för festivalen­s unga besökare.
FOTO: KATI RAPIA Skidit erbjuder barnkultur i alla former för festivalen­s unga besökare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland