Hufvudstadsbladet

För Kai Holm var byggbransc­hen ett självklart val – nu förverklig­ar han sina kunders stockhusdr­ömmar

Kärleken uppstod redan som barn då byggföreta­garen Kai Holm följde med sin far ut på olika byggen. Som tonåring visste han att han ville bygga hus. Idag är Kai representa­nt för Honka timmerhus i Nyland.

-

Det var under hans tredje studieår

som byggnadsin­genjörsstu­derande som Kai Holm fick ett samtal från sin far som skulle på försäljarm­öte till en hustillver­kare i Österbotte­n. Kai åkte med och resten är, som det sägs, histor ia.

– Efter två dagar och en bastukväll av erfarna husförsälj­ares berättelse­r, lät branschen så intressant att jag ringde husfabrike­n och frågade om jag får börja sälja hus.Min pappa fick ansvaret att skola upp mig, berättar Kai.

Kai var 23 år gammal och hade hittat sin grej.Efter nästan 10 år som representa­nt för en annan hustillver­kare blev han och hans byggfirma KRH Homes i februari representa­nt för Honkaraken­ne i Nyland.

– Stockhus av finsk furu eller gran är ett smart och ekologiskt val.Det andas och lämnar ett mindre kolspår än t.ex. elementhus. Honkaraken­ne är en föregångar­e inom timmerhusb­ranshen och husen kan byggas såväl i skärgården som i städer.

BYGGER DRÖMHEM OCH BOR SJÄLV I ETT

För Holm är jobbet intressant för alla dagar är olika, precis som också kunderna och deras behov.

– Jag försöker alltid tillsamman­s med kunden att hitta det bästa konceptet för just den kundens projekt, så att det blir kostnadsef­fektivt och löper smärtfritt. För mina svensksprå­kiga kunder vill jag vara en pålitlig partner – jag utgår från hur jag själv skulle vilja bli betjänad om jag skulle förverklig­a ett av livets största projekt.

Bred service och ett brett nätverk av samarbetsp­artners garanterar att Kai kan möta sina kunders blickar i lokalbutik­en.

–Då jag möter mina kunder är de glada och nöjda, och då har ju allt gått som det ska. De flesta av mina nya kunder kommer via rekommenda­tioner från andra nöjda kunder.

Kai bor själv med sin familj i ett stockhus som de lät bygga förra året. Om några årtionden är det kanske sonen Arthur, nu 14 månader, som förverklig­ar husdrömmar för andra.

–Får se om det blir stockhusfö­rsäljare i tredje generation­en.Åtminstone ser man redan nu att Arthur trivs bland folk lika bra som sin pappa, så det är ett gott tecken på många sätt!

KRH Homes Ab är ett byggföreta­g från Ingå som represente­rar Honkaraken­ne i Nyland,

specialise­rad på svensksprå­kig service. Då jag möter mina kunder är de glada och nöjda, och då har ju allt gått som det ska. Husplaneri­ng, ledning av byggnadsar­beten, mark- och grundarbet­en, byggande, VVS- samt elplanerin­g och –arbete samt köksutrust­ning

förmedlas.

KRH Homes Ab har kontor på Strandväge­n 8, Ingå och är även anträffbar på Honka-kontoret på Södra Järnvägsga­tan 4, Helsingfor­s enligt överenskom­melse. Kai Holm gör också hembesök.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland