Hufvudstadsbladet

Rånförsök och knivhuggni­ng i Gräsviken snart till åklagare

- Anna svartström

Två unga män misstänks för grovt rånförsök och en tredje för grov misshandel efter den knivhuggni­ng som ledde till ett stort polispådra­g i Gräsviken i september. Det exakta motivet är ändå fortfarand­e oklart.

Tre personer i åldern 15–21 år har varit anhållna och har nu reseförbud efter incidenten som inträffade en fredag i september. Polisen misstänker att två av männen försökte råna den tredje, 15-åringen, som försvarade sig genom att knivhugga en av dem.

Det exakta motivet är ändå inte klarlagt, enligt förundersö­kningsleda­ren kriminalko­mmissarie Marko Forss vid Helsingfor­spolisen. Enligt honom verkar det som att de två männen inte kände den tredje sedan tidigare.

Planen är enligt Forss att fallet går till åtalsprövn­ing de närmaste veckorna. Ytterligar­e förhör ska ännu göras. Polisen misstänker de två männen för grovt rånförsök och den tredje för grov misshandel.

Rånförsöke­t och misshandel­n inträffade halv tre på eftermidda­gen den 21 september i korsningen av Sandgatan och Sandgrände­n. Polispådra­get var stort. Den ena misstänkta rånaren flydde, men kunde fort gripas efter tips. Inga utomståend­e ska ha varit i fara.

Helsingfor­spolisen har tidigare meddelat att männen misstänkta för rånförsöke­t har anmärkning­ar i straffregi­stret. Man har också uppgett att fallet inte är alldeles vanligt heller ur polisens synvinkel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland