Hufvudstadsbladet

”Det är coolt att vara snäll”

- Hur ser dina framtidspl­aner ut? Vad ger dig mest glädje? dagbok@ksfmedia.fi SOFIA GRüNWALD

Jessica Lindholm från Åbo blir mest glad av skärgården. Hon har rötter på Iniö och känner sig hemma på ön. Hon vill sprida en positiv energi som får människor som har det svårt att orka kämpa vidare.

Berätta om ett tidigare luciaminne. – Jag var Åbos lucia 2017. Det minne som är speciellt viktigt för mig är då vi besökte dagis och eftis och barnens ögon tindrade då lucia kom. Barnen sjöng ofta med så jag blev helt varm om hjärtat.

Vilken julsång är viktig för dig? – Himlen i min famn. Det är den jag tänker på då jag hör ordet jul, den är jättefin.

Vilken är lucias roll i dagens samhälle? – Att sprida ljus till folk som inte har det så bra ställt och de som kanske är sjuka. Och sprida kärlek till alla, speciellt de som är ensamma.

Hur förbereder du dig på att möta människor i olika livssituat­ioner? – Det går nog inte att förbereda sig, måste ta det som det kommer. Om någon situation känns jobbig så är det viktigt att prata med kollegor och kompisar och inte hålla allt inne. Jag ska le och försöka ge positiv energi till alla människor jag möter, så att de kämpar vidare och ser att det kommer att bli bättre. Fastän man möter människor bara för en liten stund, kanske bara några minuter, så kan det ha väldigt stor betydelse för dem och få dem att känna att de inte är ensamma.

På vilket sätt vill du vara en förebild? – Jag vill visa yngre att det är coolt att vara snäll genom att visa hänsyn och bemöta folk i alla situatione­r och hjälpa alla, oavsett som det är någon som frågar efter vägen eller någon som går igenom värre saker i livet.

– Just nu tänker jag jobba och om jag fortsätter studera skulle jag vilja studera till tradenom. Jag skulle vilja testa jobba inom marknadsfö­ring i framtiden. Längre fram hoppas jag att jag har familj, är frisk och har en stadig ekonomi.

– Skärgården. Jag har vistats mycket på Iniö i Åbolands skärgård, det är ett andra hem som är jättevikti­gt för mig. Där kan jag ta det lugnt och njuta.

Vad är dina vardagstip­s för att främja en hållbar utveckling? – Sopsortera, inte köra för mycket bil och konsumera mindre. Man behöver inte köpa kläder varje dag eller ens varje månad, utan kanske varannan månad räcker bra.

Vad gör du för att koppla av? – Ligger hemma och kollar på datorn och äter något gott.

Hur kommer du att föra kampanj? – Jag tänkte föra kampanj på Facebook och lägga ut lite innehåll på Instagram. Jag gör det för välgörenhe­t och kommer informera om insamlinge­n eftersom det är dit pengarna ska gå. Jag vill föra fram i min kampanj att huvudpoäng­en med lucia är att sprida glädje och samla in pengar för välgörande ändamål.

 ?? FOTO: KARL VILHJáLMSS­ON ?? Jessica Lindholm, kandidat 8, beskriver sig som glad, utåtriktad och snäll.
FOTO: KARL VILHJáLMSS­ON Jessica Lindholm, kandidat 8, beskriver sig som glad, utåtriktad och snäll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland