Hufvudstadsbladet

Teemu Tamminen väcker ilska

Teemu Tamminen lyckades reta upp sina motståndar­e rejält i helgens match i Champions League.

- FILIP SAXéN

Cocks förlorade mot IK Sävehof i lördagens match i handbollen­s Champions League. Efter matchen handlade mycket av snacket ändå om landslagss­pelaren Teemu Tamminen.

Den hetlevrade kantspelar­en var nyligen avstängd tre matcher i den inhemska ligan efter att han betett sig ytterst opassande och osakligt mot domarna under och efter en match i ligan.

Efter matchen mot Sävehof, som det svenska laget vann med 28–22 riktade Sebastian Karlsson skarp kritik mot Tamminens agerande på planen.

– Han är ett svin. En ful handbollss­pelare, säger Karlsson till Expressen.

Tamminen ska enligt Karlsson ha försökt provocera motståndar­na med att gestikuler­a och skrika åt dem under hela matchen.

– Han är duktig, men han är ett hatobjekt. Han gestikuler­ade väldigt mycket mot oss hela tiden och skrek och höll på. Osportslig­t, men samtidigt är det kul att han hetsar. Men han fick sin beskärda del också, berättar Karlsson.

Cocks hängde med i matchen rätt länge men ett missat läge av Tamminen blev slutet för Riihimäkil­aget – något som förstås gladde Karlsson och resten av Sävehofspe­larna.

– Hans miss där var spiken i kistan, väldigt skönt. Då skrek man åt honom kan jag säga.

❞ Han är ett svin. En ful handbollss­pelare. Sebastian Karlsson Sävehofspe­lare kritiserar Tamminen

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRöM/KSF MEDIAARKIV ?? Teemu Tamminen väcker känslor.
■
FOTO: THOMAS SUNDSTRöM/KSF MEDIAARKIV Teemu Tamminen väcker känslor. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland