Hufvudstadsbladet

Jag vågar tänka på att jag vill till final. Men att få dansa alla danser som hör till tävlingspr­ogrammet är allra viktigast för mig.

Christoffe­r Strandberg om de kommande veckorna i Dansar med stjärnor.

- Vad har varit svårast? ANNIKA HäLLSTEN annika.hallsten@ksfmedia.fi

Christoffe­r Strandberg och dans var länge en dålig kombinatio­n. Men tack vare framgångar­na i tv-tävlingen Dansar med stjärnor har Strandberg nu blivit säkrare och friare på dansgolvet.

– Jag drömde alltid förr om att kunna dansa men var alldeles för blyg för det, erkänner Christoffe­r Strandberg.

– Jag hade förstås lärt mig sådant som stepp i Teaterhögs­kolan men jag hade ingen erfarenhet av pardans när jag blev uttagen till Dansar med stjärnor. I dag är läget annorlunda. Christoffe­r Strandberg och hans danslärare Jutta Helenius blev publikfavo­riter och tog hem segern i söndagens upplaga av tv-tävlingen Dansar med stjärnor. Paret dansade vals till tonerna av Hallelujah. Nu är Strandberg hoppfull och överväldig­ad.

– Det är skönt att veta att vi har publiken med oss, säger Christoffe­r Strandberg.

– Jag vågar tänka på att jag vill till final. Men att få dansa alla danser som hör till tävlingspr­ogrammet är allra viktigast för mig.

I tävlingen på söndag dansar Strandberg och Helenius Passion Tango av John Lawrence Schick. Repetition­erna är i full gång.

– Vi repeterar absurt mycket, cirka fyra–fem timmar per dag och vi närmar oss varje dans enligt ett visst schema. Koreografi­n och det vi vill berätta är viktigast.

– Jag är jätteglad över att Jorma Uotinen berömde oss för att vi förmedlar känslor.

Stämningen efter varje tävling beskriver Strandberg som elektrisk.

– Man är euforisk och laddad och sedan kommer urladdning­en. Tempot är absurt.

– Vissa veckor i början orkade kroppen knappt med. Men den mentala uthållighe­ten har varit mest krävande och allra svårast är att hitta lugnet under tävlingsda­gen. Jag har

blivit nervösare för varje sändning.

– Dessutom växer insatsen. Ju mer man får, desto mer vill man ha och nu gäller det att hålla huvudet kallt.

 ?? FOTO: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA ??
FOTO: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA
 ?? FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA ?? Christoffe­r Strandberg och Matti Puro gjorde sensation genom att vara det första manliga paret i tv-programmet
■ Dansar med stjärnors historia.
FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA Christoffe­r Strandberg och Matti Puro gjorde sensation genom att vara det första manliga paret i tv-programmet ■ Dansar med stjärnors historia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland