Hufvudstadsbladet

Sterling petas efter bråk

Raheem Sterling petas från Englands EM-kval mot Montenegro.

-

FOTBOLL Fotbollsst­järnan rök ihop med lagkamrate­n Joe Gomez under landslagss­amlingen.

– Tyvärr var det fortfarand­e råa känslor efter söndagens match, säger förbundska­pten Gareth Southgate.

Förbundska­ptenen hänvisar till toppmötet i Premier League mellan Raheem Sterlings Manchester City och Joe Gomez Liverpool. City förlorade med 1–3 och i slutskedet av matchen tjafsade spelarna och bröstade upp sig mot varandra.

Känslor som alltså levde kvar dagen efter, då duon anlände till Englands landslagss­amling. Sterling uppges ha konfronter­at Gomez igen, den här gången i spelarnas matsal, och duon ska ha fått separeras av de andra i spelargrup­pen.

Stängde av Sterling

Raheem Sterling bad om ursäkt och Joe Gomez accepterad­e – men Gareth Southgate agerade snabbt. Han har stängt av Sterling från Englands EM-kval mot Montenegro på torsdag. Gomez har inte straffats.

– Att hålla klubblagsr­ivaliteten borta från landslaget har varit en av de stora utmaningar­na och framgångar­na för oss, säger förbundska­pten Southgate.

– Min känsla är att vi har tagit rätt beslut för lagets bästa. Spelartrup­pen är överens om beslutet och nu gäller det att vi visar vårt stöd för spelarna och fokuserar på torsdag.

Med åtta mål och fem assist har Sterling varit Englands starkast lysande stjärna det här EM-kvalet.

”Vi har gått vidare”

Avstängnin­gen gäller bara mot Montenegro, och Raheem Sterling förväntas vara med igen mot Kosovo på söndag.

Efteråt kommentera­de han incidenten på sociala medier.

”Joe och jag har pratat, löst saken och gått vidare. Det här är en sport där känslorna är starka och jag är man nog att erkänna när jag har låtit känslorna ta över. Det här är anledninge­n till varför vi spelar den här sporten, för kärleken till den. Det är bra nu och vi förstår båda att det här var en fem, tio sekunder lång grej. Det är över nu”, skriver Sterling bland annat.

Avstängnin­gen är något prekär för Englands fotbollsfö­rbund, då det på Wembley ska firas att det är den 1 000:e landskampe­n som England spelar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland