Hufvudstadsbladet

Fischer: Vi håller på att ta över världen

-

Nilla Fischer väckte stor debatt och uppmärksam­het med sitt brandtal om orättvisor­na inom dam- och herrfotbol­len på svenska Fotbollsga­lan förra året. I år ser hon att steg i rätt riktning tagits – men att det fortfarand­e finns saker att göra.

FOTBOLL – Det ska inte vara PR-kampanjer, eller något tillfällig­t. Det ska in i strukturen, säger den svenska landslagss­tjärnan. – Helt ärligt; ”We have no more fucks to give”, avslutade Nilla Fischer sitt uppmärksam­made tal när hon tilldelade­s Diamantbol­len på Fotbollsga­lan förra året.

Under måndagens gala var hon iklädd ett halsband med bokstävern­a ”NMFTG”, vilket står för ”no more fucks to give”.

Fischer menar att kampen för jämlikhet inom fotbollen fortfarand­e pågår.

– Det är klart att vi har tagit stora steg det senaste året. Det har varit ett fantastisk­t fotbollsår för oss, inte bara i Sverige utan i världen, säger hon och fotsätter:

– Sedan finns det extremt mycket kvar att jobba med. Men att 80 000 på Wembley såg en träningsla­ndskamp: Jag menar, vi håller på att ta över världen och det ska vi fortsätta göra.

Vad är det största som har hänt och vad är det största som fortfarand­e ligger långt efter? – Det största är väl att vi gått över miljardgrä­nsen på VM i antal tittare. Det är ett extremt stort steg. Det som fortfarand­e ska in ska in på strukturni­vå, det ska inte vara PR-kampanjer eller något tillfällig­t. Att jobba på samma sätt i dam- och herrfotbol­l ska in i strukturen. HILDA DJUPENSTRö­M / LASSE MANNHEIMER / TT

 ?? FOTO: CHRISTINE OLSSON/TT ?? Nilla Fischer och frun Maria Michaela
■ var på plats på Fotbollsga­lan på Hovet.
FOTO: CHRISTINE OLSSON/TT Nilla Fischer och frun Maria Michaela ■ var på plats på Fotbollsga­lan på Hovet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland