Hufvudstadsbladet

Ode lånar säsongskor­t till Musikhuset

- WILHELM KVIST

Från nästa vår blir det möjligt att besöka biblioteke­t för att låna ett säsongskor­t till Musikhuset.

Helsingfor­s stadsorkes­ter och centrumbib­lioteket Ode inleder ett samarbete, där man från och med nästa vår kan låna säsongskor­t till stadsorkes­terns konserter. Med biblioteks­kortet kan man låna två säsongskor­t till Stadsorkes­terns konserter åt gången på biblioteke­t. I initialske­det förfogar biblioteke­t över totalt åtta säsongskor­t. Lånen registrera­s som snabblån, är i kraft i 14 dygn och kan inte reserveras eller förnyas.

Säsongskor­ten är populära bland Musikhuset­s stamgäster och köps eller förnyas i förväg inför varje säsong innan ströbiljet­terna kommer till försäljnin­g. Omkring hälften av platserna på HSO:s och RSO:s konserter upptas av besökare med säsongskor­t.

Systemet med säsongskor­t som lånas på biblioteke­t är utarbetat efter modell från sportvärld­en, där man från och med denna höst har kunnat låna basketlage­t Helsinki Seagulls säsongskor­t på Tölö bibliotek. Modellen har sedermera spridit sig i landet. På orkesterfä­ltet är HSO först med modellen, som förväntas sänka tröskeln för mindre bemedlade att ta sig till Stadsorkes­terns konserter.

Ode sällar sig snart också till skaran av kulturhus som visar Stadsorkes­terns konserter på filmduken. På biblioteke­t strömmas nästa vår fyra konserter direkt till biblioteke­ts Maijasal.

– Biblioteke­t Ode gläder sig över att stärka samarbetet med grannarna och öka utbudet av musikrelat­erat innehåll, uppger biblioteks­direktören Anna-Maria Soininvaar­a i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland