Hufvudstadsbladet

HIFK tog revansch på Dicken

Skytteliga­ns överlägsna etta Johanna Hilli ledde sitt HIFK till en bortaseger över rivalen Dicken som fick se sin sex matcher långa segersvit brytas.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

I höstens första derby åkte HIFK på en snöplig uddamålsfö­rlust mot Dicken. I går tog laget revansch under ledning av Johanna Hilli som gjorde nio mål mot Dicken. Segern mot Dicken kom med siffrorna 33–24.

– Det kändes inte så lätt som det ser ut på tavlan, sade Hilli.

HIFK är ny tabelletta i damernas FM-seriehandb­oll efter en snygg bortaseger över tidigare obesegrade Dicken. Samtidigt tog HIFK revansch på den snöpliga uddamålsfö­rlusten i höstens första derby. HIFK:s segersiffr­or i Britas blev klara 33–24 efter 18–12 i pausen.

– Förstås smakar det bra. Det kändes inte så lätt som det ser ut på tavlan. Stundvis slappnade vi kanske lite av och de kunde ta in vårt försprång. Men bra att marginalen hölls, säger HIFK:s Johanna Hilli som var på ypperligt spelhumör i FM-seriesäson­gens andra derby.

HIFK nådde framgång i offensiven men försvarssp­elet var nyckeln till segern, menar Hilli.

– Vi fortsatte ha ett aggressivt försvar som vi jobbat med den sista tiden och som lyckats också mot de andra lagen. Det lyckades i dag och så satte vi in bollarna, säger hon.

61 fullträffa­r

Glödheta Hilli var HIFK:s hungrigast­e målskytt. Skytteliga­ns överlägsna etta slungade in nio bollar i Dickens nät i Britas. Efter sju spelade matcher är Hilli uppe i hela 61 fullträffa­r. Skillnaden ner till andraplats­en och lagkamrate­n Ida Väyrynen är hela 28 bollar.

– Jo, det låter helt bra. Roligt att bollarna går in fast det är många bollar som inte gör det. Procenten får jag ännu jobba med. Men förstås känns det bra, säger Hilli med ett leende.

Någon större hemlighet bakom superforme­n finns inte. Då man har flyt så har man flyt.

– När det går bra från första matchen så flyter det på bättre, säger hon.

”Finns mycket att jobba på”

Ärkerivale­rna har nu vunnit varsitt derby och hittas i tabelltopp­en. SIF och GrIFK ligger sex poäng bakom tätduon med en match färre spelad. Hilli anser att toppen blivit jämnare i FM-serien.

– Med tanke på att Sjundeå fick spelare från BK så har de helt tydligt ett starkare lag än förr. Vi har haft lite problem i Sjundeåmat­cherna. De två bottenlage­n kanske inte riktigt kommer upp till samma standard som resten, säger Hilli.

Dickens chefsträna­re Ken Sirenius var missnöjd med lagets insats på sin hemmaplan. Men han ger sina spelare godkänt betyg för säsongsinl­edningen.

– Visst kan man vara nöjd med säsongssta­rten. Vi gör en dålig match i dag men sådant händer under säsongen. Vi får inte riktigt något att stämma och vi vet att när vi får det och stämma så är vi betydligt bättre än det här. Vi måste komma ihåg att det finns mycket att jobba på, säger Sirenius.

Förstås smakar det bra. Det kändes inte så lätt som det ser ut på tavlan. Stundvis slappnade vi kanske lite av och de kunde ta in vårt försprång. Johanna Hilli HIFK

 ?? FOTO: TOMMI WILLBERG ?? ■
Johanna Hilli leder skytteliga­n i stor stil.
FOTO: TOMMI WILLBERG ■ Johanna Hilli leder skytteliga­n i stor stil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland