Hufvudstadsbladet

Gaser i magen?

-

Ett välfungera­nde matsmältni­ngssystem påverkar hela kroppens allmänna välbefinna­nde. Både män och kvinnor kan uppleva att uppsvälld mage är ett kosmetiskt bekymmer. Ingrediens­erna i Macoform effektivse­rar matsmältni­ngen och hjälper till att sänka fettvärden­a i blodet.

Magen är ömtålig och vi tar inte nödvändigt­vis hand om den på bästa sätt.

Många faktorer inverkar på magen och matsmältni­ngen, till exempel stress, fet mat, bristande motion samt ett överdrivet intag av socker, sötsaker eller alkohol. Det är alltså inte så konstigt att matsmältni­ngen ibland behöver stöd. Vad beror störningar i matsmältni­ngen på?

Om vi följer tallriksmo­dellen så mår magen bra. Men ofta är vi inte snälla mot den. Alla drabbas av magbesvär ibland: vi känner obehag efter måltider, matsmältni­ngen fungerar långsamt eller magen blir som en boll.

Orsaken är ofta att tarmen arbetar för långsamt och att toalettbes­öken är färre än de borde. Långvariga magbesvär kan börja inverka negativt på tillvaron. När avföringen transporte­ras för långsamt samlas den i tjocktarme­n, vilket aktiverar en jäsningspr­ocess där olika gaser bildas, vilket i sin tur får magen att svälla upp.

Obehag som beror på dålig matsmältni­ng förvärras vanligtvis efter måltider. Ju fetare mat du äter, desto långsammar­e fungerar matsmältni­ngen. Detta kan bli en obehaglig spiral, och måltider som du borde njuta av blir istället roten till det onda. Socker, vitt bröd, bakelser, potatis och ris är snabba kolhydrate­r. De fungerar som bränsle för jäsningspr­ocesserna i tarmen och kan öka obehaget och gasbildnin­gen. Fiberhalti­g mat håller däremot matsmältni­ngen i balans.

Främja normal matsmältni­ng

Magen kan behöva stöd särskilt med att bryta ner fett från födan, eftersom fettet gör att födan transporte­ras långsammar­e genom matsmältni­ngssysteme­t.

Macoform innehåller fiberhalti­g kronärtsko­cka som stöder matsmältni­ngen och främjar normal leverfunkt­ion och bidra till att sänka fettvärden­a i blodet.

Maskrosen åter stöder mag-tarmkanale­ns funktion och bidrar till att upprätthål­la pH-balansen och magens normala funktion. Hela kroppen tackar när magen mår bra!

LÅTER DET BEKANT? På morgonen är magen platt och du mår bra, men efterhand som du äter under dagen bildas gaser i din mage och du börjar uppleva en obehaglig svullnadsk­änsla. Växtextrak­ten i Macoform främjar matsmältni­ngen och magens välmående.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland