Hufvudstadsbladet

Woods fick inte USA att lyfta

Kapten Tiger Woods såg till att USA fick en smakstart på Presidents cup. Men sedan gick det mesta stolpe ut för Woods manskap under den första dagens spel. Efter fem matcher leder övriga världen med 4–1.

- MARTIN YNGVE/TT

Tiger Woods hade tagit ut sig själv att spela i den allra första bollen i årets Presidents cup. Och kaptenen visade direkt sitt lag hur man skulle göra. Med sitt andra slag på rundan lade han upp sitt inspel bara någon decimeter från hål. En enkel birdie senare hade Woods i par med Justin Thomas ett slag upp i bästbollen mot Marc Leishman och Joaquin Niemann.

Woods följde upp med en ny birdie på andra hålet och sedan hade det australisk-chilenska inte mycket att sätta emot i öppningsbo­llen i tävlingen mellan USA och övriga världen (utom Europa).

Men det amerikansk­a laget, som på papperet är både mer stjärntätt och rankningsm­ässigt överlägset, tog inte tag i stafettpin­nen. När Woods hade spelat kart kunde han på resultatta­vlan se hur laget låg under i dagens övriga fyra matcher. Och det på flera håll rejält.

Tyngst gick det för världsfemm­an Dustin Johnson, som i par med Gary Woodland hade det svårt på Royal Melbourne. Rutinerade sydafrikan­en Louis Oosthuizen såg närmast på egen hand till att han och Mexikos Abraham Ancer ledde med fyra poäng efter fem hål.

Dagens sista match avgjordes föst på 18:e greenen. När Patrick Reed, amerikanen som de senaste dagarna har varit i fokus efter misstänkt fusk i en tävling på Bahamas, missade en elvameters­putt hade han och Webb Simpson förlorat även den matchen. Och USA låg under med 1–4 efter första dagens spel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland