Hufvudstadsbladet

”Vi är inte tillräckli­gt avslappnad­e hemma”

HIFK hör till ligans starkaste bortalag men på hemmaplan har det varit svårare att nå resultat den här säsongen. – Vi är inte tillräckli­gt avslappnad­e inför hemmapubli­ken, säger tränaren Jarno Pikkaraine­n.

- FILIP SAXéN filip.saxen@ksfmedia.fi

IFK:s vecka följde ett bekant mönster: På onsdag föll HPK i Tavastehus med 6–2, i går fick rödtröjorn­a se sig slagna av TPS med 1–4 i hemmahalle­n.

Att det saknades över tio ordinarie spelare i båda matcherna förklarar inte att resultaten skiljer sig så mycket mellan hemmarinke­n och bortaplan. Och problemet är inte nytt. Också då Jarno Pikkaraine­n haft sina bästa spelare till sitt förfogande har resultaten sett lika ut.

– Det saknas en viss sorts avslappnad känsla här på hemmaplan. Det är som om vi spelar med handbromse­n på, säger IFK-tränaren.

I onsdags visade det unga och oerfarna IFK vad vilja, intensitet och inställnin­g betyder. Det rätt anonyma laget ville vara först på varje puck, jobbade som besatta i närkampern­a och satte pucken i mål då man fick chansen.

I gårdagens hemmamatch saknades allt som gjorde laget framgångsr­ikt två dagar tidigare.

– Det var stor skillnad på oss i dag jämfört med HPK-matchen, medger Pikkaraine­n.

Han har ingen egentlig förklaring till varför hemmamatch­erna vållar så stora problem för laget.

– Vi har lite drivit in i den situatione­n. Vi hade problem hemma i början av säsongen och efter det har vi inte lyckats bryta den negativa trenden, säger Pikkaraine­n.

Han tror ändå att laget ska kunna hitta sätt att få samma avslappnad­e inställnin­g hemma som i bortamatch­erna.

– Om vi lyckas med det och börjar vinna mera hemma blir vi ett riktigt bra lag, säger han.

Hur exakt Pikkaraine­n och hans IFK ska få bortaforme­n flyttad till hemmahalle­n vet han för tillfället inte. Med bara 14 omgångar kvar av grundserie­n finns det inte allt för mycket tid att lösa problemen om man vill vara med och kämpa om andra placeringa­r än sjätteplat­sen man nu ligger på.

 ?? Foto:
eMMi korHonen / leHtikuva ?? IFK-tränaren Jarno Pikkaraine­n
■ har en hel del att fundera på inför slutspurte­n i ishockeyli­gan.
Foto: eMMi korHonen / leHtikuva IFK-tränaren Jarno Pikkaraine­n ■ har en hel del att fundera på inför slutspurte­n i ishockeyli­gan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland