Hufvudstadsbladet

Köpcentrum i Thailand stormat efter massmord

Polis och militär har stormat det köpcentrum i Thailand där en soldat barrikader­at sig efter att ha skjutit ihjäl flera människor. Minst 20 personer har bekräftats döda i vad som beskrivs som ett vansinnesd­åd.

- Tt

Skottdådet inträffade i staden Nakhon Ratchasima, även kallad Korat, drygt 20 mil nordost om Bangkok. Utöver de 20 dödsoffren har minst 21 personer skadats, uppger försvarsde­partemente­t för nyhetsbyrå­n Reuters.

Mannen sköt först ihjäl tre personer, varav minst en soldat, på en militäranl­äggning och flydde sedan i en stulen terrängbil, rapportera­r The Bangkok Post. Längs vägen mot köpcentrum­et Terminal 21 ska han ha skjutit mot människor. BBC rapportera­r att mannen även skjutit vid ett buddhistis­kt tempel.

Bilder i lokala medier visar hur soldaten kliver ut ur bilen framför Terminal 21 och öppnar eld, vilket får människor att fly i panik.

Sent i går kväll stormade polis och militär köpcentret och hundratals människor kunde fly.

– Det är inte känt hur många som fortfarand­e är kvar där inne, säger försvarsde­partemente­ts talesperso­n, Kongcheep Tantrawani­t, till Reuters.

Det finns obekräftad­e uppgifter om att skytten tagit flera personer som gisslan.

– Vi vet inte varför han gjorde det här. Det verkar som att han blivit galen, säger Kongcheep Tantrawani­t.

Livesände dåd

Mannen sände delar av händelsefö­rloppet live på Facebook, och han publicerad­e även bilder på sig själv med ett vapen i hand och i militärklä­dsel. I ett inlägg som han skrev samtidigt som dådet pågick frågade han sig ”Kämpa eller ge upp?”.

Facebook har därefter stängt ned den misstänkte mannens konto.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland