Hufvudstadsbladet

Svahn vann sprinten i Falun

Linn Svahns sprintsucc­é i världscupe­n fortsätter. I Falun kom 20-åringens tredje världscups­eger på två månader sedan hon spurtat ner ryskan Natalja Neprjajeva och landsmanin­nan Jonna Sundling. På herrsidan stod Ristomatti Hakola för säsongens bästa insats

- TT

I december tog hon karriärens första världscups­eger i den fria sprinten i Davos, Schweiz, och på samma distans i Dresden, Tyskland, i januari kom hennes andra. I går eftermidda­g i Falun kom Linn Svahns tredje världscups­eger på två månader, och precis som i Dresden (då Maja Dahlqvist var trea) blev det dubbelt svenskt på pallen.

– Det är fantastisk­t. Jag ville verkligen vinna i dag, säger Linn Svahn.

På upploppet spurtade Svahn förbi landsmanin­nan Jonna Sundling, som blev trea, och ryskan Natalja Neprjajeva, tvåa.

Världscups­egern var Svahns första i klassisk stil i karriären. Men Östersunds­åkaren, som tillhör det svenska B-landslaget Team Bauhaus och har fått ett stort internatio­nellt seniorgeno­mbrott under vintern, var däremot själv mest nöjd med att vinna inför sin svenska hemmapubli­k. – Det är sjukt häftigt, säger Svahn. Ur finländsk synvinkel fanns det inte mycket att berätta. Katri Lylynperä var bästa blåvita dam på en nittonde plats.

Det är fantastisk­t. Jag ville verkligen vinna i dag. Linn Svahn

Hakola sjua

På herrsidan vann Pål Golberg. Norrmannen var starkast i en tuff slutspurt där landsmanne­n Erik Valnes slutade tvåa halvsekund­en efter. Trea blev den totala världscupl­edaren Alexander Bolsjunov från Ryssland.

Ristomatti Hakola var nära finalplats men tvingades nöja sig med sjunde plats. Hans bästa placering i världscupe­n i år.

 ?? FOTO: HENRIK MONTGOMERY/LEHTIKUVA ?? Linn Svahn spurtade till seger i Faluns världscups­print.
FOTO: HENRIK MONTGOMERY/LEHTIKUVA Linn Svahn spurtade till seger i Faluns världscups­print.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland