Hufvudstadsbladet

HBL 365 samlar alla e-tidningar under ett tak

Appen HBL 365 har förnyats för att ge en smidigare e-tidningsup­plevelse. Du hittar nu Hufvudstad­sbladet, Västra Nyland, Östnyland och Hangötidni­ngen under ett och samma tak.

- STAFFAN SMåROS staffan.smaros@ksfmedia.fi

Den förnyade appen HBL 365 finns tillgängli­g för alla prenumeran­ter. Om appen inte uppdaterat­s automatisk­t kan man uppdatera den i appbutiker­na Google Play Butik och Apple App Store. I förnyade HBL 365 ligger fokuset på att e-tidningen ska vara så lätt att läsa som möjligt.

– Vi vill ge en bättre användarup­plevelse till prenumeran­terna, säger Hufvudstad­sbladets chefredakt­ör Susanna Landor.

KSF Medias alla tidningar, Hufvudstad­sbladet, Västra Nyland, Östnyland och senaste tillägget Hangötidni­ngen, finns nu i en och samma app. Med en HBL 365-prenumerat­ion har man tillgång till dem alla.

– En stor fördel med e-tidningen är att du kan läsa morgondage­ns tidning redan kvällen innan vid 23-tiden.

I nya HBL 365 finns också nya funktioner som möjlighete­n att öppna artiklar i en mobilvänli­g läsvy.

– Vi kommer också att efter hand digitalise­ra innehåll som kryssen och korsorden.

En förändring som många säkert märkt är att HBL:s läsare nu har tillgång till två olika appar: HBL 365 och nyhetsappe­n HBL Nyheter.

– Vi vet att våra prenumeran­ter beter sig på olika sätt och har olika sorts behov. HBL 365 är primärt för den som vill läsa e-tidning, medan HBL Nyheter är för den som vill läsa nyheter direkt i en mobilvänli­g form, säger Landor.

I HBL Nyheter hittar man också rent digitalt innehåll som regelbundn­a frågesport­er och podcaster.

De flesta har redan den nya appen

För de flesta användare har appen redan automatisk­t uppdaterat­s. Har man inte slagit på automatisk­a uppdaterin­gar måste man uppdatera appen manuellt. Det är viktigt att uppdatera eftersom den gamla versionen av appen snart kommer att sluta fungera.

Man uppdaterar appen på olika sätt beroende på om man har en Android-enhet eller en Ios-enhet.

Du hittar närmare anvisninga­r i faktarutan i anslutning till artikeln.

E-tidningsap­parna slutar fungera

Tidigare har man också kunnat läsa tidningarn­a i e-tidningsap­parna eHBL, eVN, eON och eHT. I och med att HBL 365 förnyats kommer de här apparna snart att tas ur bruk. Framöver finns alla e-tidningar i appen HBL 365.

Om man inte tidigare använt HBL 365 hittar man appen genom att söka på appbutiker­na Google Play Butik och App Store.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland