Hufvudstadsbladet

Inga blåvita sprintfram­gångar i Ski Tour

De finländska framgångar­na uteblev då Ski Tour fortsatte med sprint i klassisk stil i Trondheim.

- HBL-TT

Lauri Vuorinen stod för den positiva finländska insatsen då Ski Tour fortsatte med sprint i klassisk stil i norska Trondheim. För andra gången i karriären slog Vuorinen in sig bland de tio främsta då han slutade nia i sprinten.Vuorinen var nia i kvalet och stod för en stark insats i sitt heat och var tvåa i mål. Andraplats­en gav honom en direktplat­s i semifinale­n. Väl där var han chanslös och slutade femma i sin semifinal.

– I dag kändes skidåkning­en bra. Jag hade en lite dålig position i den sista stigningen i semifinale­n men jag kan nog vara nöjd med det här, säger Vuorinen.

Iivo Niskanen tog sig också vidare från kvalet men slutade sist i sitt heat och fick till slut nöja sig med en 28:e plats. Markus Vuorela var 53:e.

Johannes Høsflot Klaebo är född i Trondheim och gladde hemmapubli­ken genom att vinna sprinten som utgjorde Ski Tours femte etapp.

Det blev en helnorsk klang-ochjubelda­g med fem norrmän i topp i resultatli­stan och bara italienare­n Federico Pellegrino som ickenorrma­n i finalen. Han kom sist. Pål Golberg och Erik Valnes tog övriga pallplatse­r.

På damsidan bröts däremot den norska förbannels­en. I alla fall delvis. Efter fyra etapper där norskor lagt beslag på alla pallplatse­r klev Sveriges Jonna Sundling in som tvåa och schweizisk­an Nadine Fähndrich blev trea.

Det blev dock ännu en norsk seger, genom Maiken Caspersen Falla.

Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski och Laura Mononen tog sig alla vidare från kvalet men i heaten blev det genast stopp för den finländska trion.

Kyllönen slutade 19:e men var inte alls nöjd med sin insats i tävlingen.

– Skidåkning­en kändes bra men det räckte inte till de placeringa­r jag hade satt som mål. Jag ville åka i semifinal men lyckades inte kvala in mig där. Jag är besviken på att jag inte lyckades ta det steget, säger hon.

Pärmäkoski gick omkull i sitt heat och slutade sist och var till slut 26:e i resultatli­stan medan Mononen var 30:e.

 ?? FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA ?? Lauri Vuorinen.
FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA Lauri Vuorinen.
 ?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? Iivo Niskanen.
FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA Iivo Niskanen.
 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA ?? Anne Kyllönen.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA Anne Kyllönen.
 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA ?? Krista Pärmäkoski.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA Krista Pärmäkoski.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland