Hufvudstadsbladet

Säsongens första pallplats för Herola

Ilkka Herola tog säsongens första pallplacer­ing då han slutade trea i lördagens världscupt­ävling i nordisk kombinatio­n i Trondheim.

- HBL

Ilkka Herola fick äntligen kliva upp på prispallen i världscupe­n då han slutade trea i tävlingen i Trondheim.

Herola stod för en stabil och jämn insats i tävlingen och kunde tack vare en stark skidåkning ta säsongens första pallplacer­ing.

Han lyckades knäcka konkurrent­erna i en större grupp som startade knappt en och en halv minut efter ledaren i skidåkning­en. Bara Jørgen Gråbak var före finländare­n i mål från klungan..

– En alldeles fantastisk dag med säsongens första pallplats. Min insats var inte på något sätt speciell i dag. Hoppet fungerade bra och skidåkning­en var säker. Det är klart att det kräver mycket hårt arbete för att spräcka den stora klungan. Det var bara en som var för stark och jag lyfter för hatten på Gråbak som hängde med och dessutom lyckades ta sig förbi på slutet, beskriver Herola tävlingen.

Gråbaks landsman Jarl Magnus Riiber tog en klar seger i tävlingen.

Eero Hirvonen såg till att det blev två finländare på världscupp­oäng

En alldeles fantastisk dag med säsongens första pallplats. Min insats var inte på något sätt speciell i dag. Ilkka Herola

i tävlingen då han åkte i mål som 18:e man.

– Det här var en fin dag för vårt lag då Ilkka kämpade sig upp på pallen. Också min tävling gav säsongens bästa placering också om skidåkning­en inte var den bästa tänkbara, säger Hirvonen.

Perttu Reponen slutade 38:e och Leevi Mutru 42:a i tävlingen.

 ?? FOTO: SAMULI IKäHEIMO/LEHTIKUVA ?? Ilkka Herola fick äntligen kliva upp på prispallen.
FOTO: SAMULI IKäHEIMO/LEHTIKUVA Ilkka Herola fick äntligen kliva upp på prispallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland