Hufvudstadsbladet

Tudelad uppladdnin­g för Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen har inte hittat toppformen under VM i Antholz. Inför dagens avslutande individuel­la lopp stod hon för en tudelad insats då Finland slutade elva i stafetten.

- FILIP SAXéN

Kaisa Määkäräine­ns VM har hittills varit en besvikelse. Efter att ha nått placeringa­rna 40:e, 22:a och 21:a i de individuel­la loppen krävs det något av ett mirakel om den finländska stjärnan ska lyckas ta medalj i dagens masstart.

Lördagens insats i stafetten gav både positiva och negativa besked inför den avslutande individuel­la distansen. Att Finland slutade på elfteplats i stafetten var rätt väntat och egentligen en bisak. Det som främst intressera­r den framgångst­örstande finländska publiken är i hurdan form Mäkäräinen är och om skyttet fortfarand­e vållar henne problem.

I stafetten lyckades Mäkäräinen för första gången på länge fälla alla tavlor i det stående skyttet. Men då hon samtidigt bommade tre skott liggande var hon inte helt nöjd med sin insats.

– Det var min första nolla i det stående skyttet på hur länge som helst. Det värmer förstås, men men ... Det liggande skyttet gick som det gick, sade Mäkäräinen till Yle efter loppet.

Hon var inte heller helt nöjd med sin insats i spåret i stafetten. 37-åringen siktar ändå på att få en positiv avslutning på ett mästerskap som inte gått enligt hennes planer eller förväntnin­gar.

– Jag har inte så stora förhandsfö­rhoppninga­r. Det är bäst att fokusera på stunden och inte tänka så långt framåt, säger hon till Yle.

Suvi Minkkinen åkte den första sträckan för Finland medan Mari Eder tog hand om den andra. Efter att Mäkäräinen åkt den tredje sträckan var det debutanten Erika

Jänkä som förde den blåvita stafetten i mål. Finland förlorade 2 minuter och 40 sekunder till segrande Norge efter att sammanlagt använt sig av 13 reservpatr­oner i tävlingen.

Norge säkrade segern i det sista skyttet där Marte Olsbu Röiseland inte bommade ett enda skott. Tyskland slutade tvåa medan Ukraina vann brons. Sverige hade häng på medalj fram till det sista skyttet där Hanna Öberg bommade tre skott och drog på sig en straffrund­a. Svenskorna fick till slut nöja sig med en femteplats.

I herrarnas stafett gick segern till Frankrike före Norge och Tyskland. Finlands tävling tog slut under den tredje sträckan då laget flaggades av banan då täten varvade Tero Seppälä. Finland slutade på 26:e plats bland 27 deltagande lag.

 ?? FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA ?? Kaisa Mäkäräinen lyckades i stående skyttet men misslyckad­es i liggande.
FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA Kaisa Mäkäräinen lyckades i stående skyttet men misslyckad­es i liggande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland