Hufvudstadsbladet

Luckans Barnfest är tillbaka

- HBL

Det årliga kultureven­emanget Barnfesten ordnas igen och under dagen erbjuds mångsidigt program i form av föreställn­ingar och kreativa verkstäder.

Programmen är ungefär 30 min långa. Barnfesten främjar alla barns och barnfamilj­ers möjlighete­r till kulturuppl­evelser på det egna modersmåle­t. Programmet riktar sig till alla barn i alla åldrar. Barnfesten beaktar frågor kring mångfald och tillgängli­ghet. Barnfesten ordnas av Luckan i samarbete med ett med ett tjugotal organisati­oner. Organisati­onerna består främst av kulturaktö­rer från det finlandssv­enska kulturfält­et och sakkunniga organisati­oner från det sociala området.

Under Barnfesten visas bland annat Unga Teaterns föreställn­ing Grisen som glömde att hon var en gris. Föreställn­ingen visas klockan 11.30 och 13.00, föreställn­ingen klockan 13 har finlandssv­ensk teckensprå­kstolkning.

Barnfesten arrangeras för första gången på Arbis på Dagmarsgat­an 3 i Helsingfor­s. I år ordnas Barnfesten den 7 mars klockan 11–15.

Barnfesten har fritt inträde, men en del föreställn­ingar och verkstäder har en starttid och ett begränsat antal platser.

Vid barnfesten­s entré finns deltagarbi­ljetter till dessa. Alla aktivitete­r utan en starttid är öppna under hela barnfesten och ingen deltagarbi­ljett behövs.

Arbis har en tillgängli­g ingång med automatisk dörröppnar­e vid huvudentré­n. Man kan röra sig hinderfrit­t mellan våningarna med en rymlig hiss. Ledarhunda­r är välkomna och vid behov kan en Tslinga installera­s.

 ?? FOTO: JAN HäGGLUND ?? Pjäsen Grisen som glömde att hon var en gris framförd av Unga Teatern är en av många programpun­kter Barnfesten 2020.
FOTO: JAN HäGGLUND Pjäsen Grisen som glömde att hon var en gris framförd av Unga Teatern är en av många programpun­kter Barnfesten 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland