Hufvudstadsbladet

Trettio skadade då bil körde in i tyskt karnevalst­åg

En bil har kört in i ett karnevalst­åg i Volkmarsen i centrala Tyskland – och omkring 30 personer uppges ha skadats. Polisen misstänker att föraren gjorde det med avsikt, men avvaktar med att kalla det en attack.

-

Den silverfärg­ade personbile­n ska ha kört genom avspärrnin­garna och ungefär 30 meter genom folkmassan, enligt vittnesupp­gifter till Hessischer Rundfunk. Det beskrivs hur många människor – varav många barn – förblev liggande på gatan.

Av omkring 30 skadade har ungefär en tredjedel allvarliga skador, enligt tidningen Bilds uppgifter. Enligt preliminär­a uppgifter har ingen dödats.

Avsikt – inte attack?

En stor polisinsat­s pågick på platsen och bilens förare – en 29-årig man som kommer från närområdet – har gripits. Polisen misstänker att denna agerade med avsikt, men avvaktar med att beskriva det som en attack. Enligt medieuppgi­fter tycks det inte finnas något politiskt eller extremisti­skt motiv bakom händelsen.

Myndighete­rnas uttalanden går ändå isär: Inrikesdep­artementet i förbundsla­ndet Hessen säger till exempel att det inte kan uteslutas att det var en attack. Mannen uppges inte ha kunnat bli förhörd.

Flera personer ska ha försökt angripa föraren efter händelsen, så att polisen behövde ingripa, skriver Bild. Det finns inga indikation­er på att det föreligger någon fara på andra platser i Tyskland, enligt polisen.

Firade rosenmånda­g

Händelsen ägde rum vid klockan halv tre i går lokaltid. Karnevalst­åget hålls för att fira den så kallade rosenmånda­gen, som högtidligh­ålls i tyskspråki­ga länder. Alla liknande firanden i förbundsst­aten Hessen har ställts in, meddelar polisen.

Omkring 1 500 personer förväntade­s delta i karnevalst­åget. Volkmarsen är en mindre ort med närmare 7 000 invånare, som ligger nordväst om den något större staden Kassel.

 ?? Foto: ElMar SchultEn/lEhtikuva-aFP ?? En sönderslag­en kärra på gatan i Volkmarsen efter att en bil kört in i en parad.
■
Foto: ElMar SchultEn/lEhtikuva-aFP En sönderslag­en kärra på gatan i Volkmarsen efter att en bil kört in i en parad. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland