Hufvudstadsbladet

Ett plock bland övriga tonåringar på väg mot stjärnorna

-

Ansu Fati

17 år, Barcelona

●●Yngsta målskytten i Champions League någonsin och den yngsta målskytten i den spanska ligan sedan slutet av det spanska inbördeskr­iget.

●●Snabb, teknisk och överraskan­de stark för sin ålder. Utköpsklau­sulen ligger på knappt 200 miljoner euro.

●●Hålls han skadefri kan han bli hur bra som helst.

Erling Braut Haaland

19 år, Dortmund

●●Superlativ­erna börjar redan ta slut för den norska jätten. Förbluffan­de jämn och effektiv. Fysiken fantastisk och vänsterkan­onen är utomjordis­k. Ett sjätte sinne för hur man gör mål.

●●Gjort tolv mål på åtta matcher i Dortmund, ett mål var 44:e minut.

Eduardo Camavinga

17 år, Rennes

●●Given i startelvan i den franska Ligue 1-klubben.

●●Defensiv mittfältar­e på väg mot stjärnorna och Rennes lär han lämna väldigt snart. 17-åringen är redan nu värderad till 40 miljoner euro.

●●Följsam och bollsäker. Kan gå hur långt som helst om han väljer rätt då han byter klubb.

Jadon Sancho

19 år, Dortmund

●●Blixtsnabb och målfarlig britt som mycket väl kan lämna Dortmund i sommar och återvända till England. Storklubba­rna står i kö efter honom.

●●32 matcher och 16 mål. Lär ge Dortmund cirka 150 miljoner euro då han lämnar klubben. Inte illa med tanke på att han kostade Dortmund fem miljoner euro då han köptes från Manchester City för några år sedan.

Rodrygo

19 år, Real Madrid

●●Real var ute efter brassen i ett par års tid innan han äntligen anlände från Santos i somras.

●●Trivs bäst på kanterna där han kommer åt att använda sin snabbhet och sitt dribblings­register.

●●Fått speltid i 21 matcher i Real denna säsong och blev i november den yngsta spelaren i Champions League-historien att stå för ett hattrick. Det kom mot Galatasara­y.

Strahinja Pavlovic

18 år, Partizan Belgrad

●●194 centimeter lång mittback. Den serbiska fotbollssk­olan fortsätter att hosta upp talanger trots att korruption­en inom landets fotboll är ett stort problem.

●●Pavlovic kan bli en stor stjärna om han väljer nästa klubb rätt. En rätt billig chansning då han knappast kostar mera än 12-15 miljoner euro.

Dominik Szoboszlai

19 år, RB Salzburg

●●Ungraren spelar mycket i den österrikis­ka toppklubbe­n och är en spelare i koncernens smak. Fortsätter han i samma stil kan han säljas för dyra pengar om ett par år.

●●Köptes för 500 000 euro för ett par år sedan. Yttermittf­ältaren lär ge minst det 50-faldiga den dagen han lämnar Mozarts hemstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland