Hufvudstadsbladet

Tio nya fall har bekräftats i Finland

Tio nya coronafall har bekräftats i Finland, meddelar Institutet för hälsa och välfärd THL. I Norra Karelen har det första fallet bekräftats.

- SPT

Helsingfor­s och Nylands sjukvårdsd­istrikt (HUS) meddelade på tisdagen om tre nya fall av covid-19. Alla de tre smittade är i arbetsför ålder. Två av de smittade är män som besökt norra Italien. Den tredje är en kvinna som umgåtts med en person som rest i norra Italien. Alla tre är i hemkarantä­n. HUS jobbar med att utreda smittokedj­an.

Enligt THL har tre nya fall uppdagats i Mellersta Finland. En person hade smittats i Italien, medan två personer har fått smittan i Finland. Personerna är i gott skick i hemkarantä­n. Det finns enstaka personer som kan ha utsatts för smitta och sjukvårdsd­istriktet tar kontakt med dem.

Ett nytt fall har bekräftats i Egentliga

Tavastland. Det är frågan om en kvinna i arbetsför ålder som har varit i norra Italien. Hon har frivilligt hållit sig hemma efter resan och utöver hennes partner finns inga övriga utsatta.

Egentliga Finland har ett nytt bekräftat fall. Det är frågan om en man i arbetsför ålder som hade varit på resa i Italien. En av hans närkontakt­er har försatts i karantän.

I Kuopio har man upptäckt det andra fallet av covid-19. Den smittade är en person i arbetsför ålder. Personen och hens familj hålls i hemkarantä­n. Också den smittade i Kuopio har rest i norra Italien.

Norra Karelens sjukvårdsd­istrikt har fått sitt första bekräftade coronafall. Det handlar om en person i arbetsför ålder som har befunnit sig i norra Italien.

Antalet bekräftade coronafall i Finland är för tillfället 40 stycken, enligt THL.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland