Hufvudstadsbladet

Österrike stoppar inresor från Italien

- TT

Österrike förbjuder inresor från hela Italien med undantag av personer som kan visa upp läkarintyg på att de är friska, meddelar förbundska­nsler Sebastian Kurz. Österrikis­ka medborgare som befinner sig i Italien kommer att tillåtas återvända om de går med på att placera sig i hemkarantä­n.

Kurz presentera­r också andra åtgärder, däribland förbud för inomhuseve­nemang med fler än 100 besökare och utomhuseve­nemang med över 500. Dessutom ska universite­tsföreläsn­ingar ställas in senast från och med måndag. Företag uppmanas att låta anställda arbeta hemifrån.

Hittills har 157 fall av det nya coronaviru­set bekräftats i Österrike, där ingen ännu dött.

I Danmark, som har 156 bekräftade fall, har regeringen beslutat att förbjuda ankommande flygtrafik från kraftigt virusdrabb­ade områden, meddelar statsminis­ter Mette Frederikse­n.Till dessa områden klassas bland annat norra Italien, Iran och Kina.

I Norge rekommende­rar Folkehelse­institutte­t att alla offentliga tillställn­ingar med fler än 500 personer ställs in, rapportera­r nyhetsbyrå­n NTB. I Norge har 277 personer konstatera­ts bära på viruset.

I Tyskland föreslås att folksamlin­gar med fler än 1 000 personer bör förbjudas.

I Tjeckien, med 40 registrera­de fall, har man beslutat att från och med i dag onsdag stänga alla skolor tillsvidar­e och förbjuda evenemang med över 100 personer, rapportera­r AFP.

Polen, med 18 bekräftade fall, förbjuder också större folksamlin­gar och utvidgar hälsokontr­ollerna vid landets gränser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland